Μήπως είσαι παθολογικά ζηλιάρα;
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Μήπως είσαι παθολογικά ζηλιάρα;

July 14, 2020

author:

Parenting.gr

Μήπως είσαι παθολογικά ζηλιάρα;

H ζήλια είναι δικό σου πρόβλημα, όχι δικό του! Φυσικά δεν μιλάμε για τις περιπτώσεις όπου δίνονται αφορμές και όπου γνωρίζεις καλά ότι ο σύντροφός σου σε απατά. Στην περίπτωση αυτή η ζήλια είναι κατανοητή και δικαιολογημένη. Εδώ μιλάμε για την περίπτωση όπου αισθάνεσαι να σε κυριεύει η ζήλια κάθε φορά που ο σύντροφός σου φεύγει από το σπίτι, ή βγαίνει με τους φίλους του, ή αργεί στη δουλειά κ.τ.λ. Ίσως να έχεις μπει στον πειρασμό να τσεκάρεις τα μέηλ του ή ρίξεις μια ματιά στο κινητό του. (Ώστε το έχεις ήδη κάνει;;)

Η ζήλια είναι ένας από τους πιο διαβρωτικούς παράγοντες σε μια σχέση. Έχει συμβεί να καταστρέψει κάποια κατά τα άλλα άψογη συντροφική σχέση. Όταν το μέλος της σχέσης που έχει πέσει θύμα της καχυποψίας είναι στην πραγματικότητα αθώο, γεμίζει θυμό και η μνησικακία για το γεγονός ότι δεν γίνεται πιστευτό, δικαιολογημένα άλλωστε! Ο σύντροφός σου είναι αθώος μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο, οφείλεις να τον εμπιστεύεσαι!

Υπjealous-girlfriendάρχουν πολλοί λόγοι που σε κάνουν ζηλιάρα και οι περισσότεροι αφορούν το παρελθόν σου. Το ζητούμενο βέβαια είναι να καταλάβεις ότι εσύ είσαι αυτή που πρέπει να ελέγξεις τη ζήλια σου. Και ο σύντροφός σου δεν είναι υποχρεωμένος να δίνει αναφορά που και πότε ήταν και να κυκλοφορεί με το κινητό στο χέρι για την περίπτωση αιφνιδιαστικού ελέγχου.

Κάθε πρόβλημα μπορεί να το μοιραστεί κανείς, έτσι ο σύντροφος σου – ίσως- είναι διατεθειμένος να το λύσετε μαζί. Ανεξάρτητα από το τι πραγματικά συμβαίνει, δεν έχει κανένα κέρδος η παράλογη ζήλια. Άσε που τον ψυλλιάζεις και έτσι σβήνει όλα τα μηνύματα πριν σου καταθέσει το κινητό, όπως επίσης παίρνει τις διπλές προφυλάξεις για να κρύβεται.

Όχι, η μόνη λύση είναι εσύ να εντοπίσεις γιατί νιώθεις έτσι ενοχλητικά ζηλιάρα. Πάλεψέ το μόνη σου ή με τη βοήθεια φίλων ή ακόμα και ενός ειδικού. Διάλεξε όποια μέθοδο θέλεις όμως οφείλεις να το καταπολεμήσεις γιατί αλλιώς θα καταλήξεις μόνη και χωρίς σύντροφο για να ζηλεύεις παθολογικά.

Διαβάστε επίσης:

Τα συναισθηματικά στάδια ενός διαζυγίου

Οι 5 κυριότεροι λόγοι προστριβών για ένα παντρεμένο ζευγάρι