Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: τι να προσέχουμε με τις παιδικές φωτογραφίες!
ΒΡΕΦΟΣ ΝΗΠΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: τι να προσέχουμε με τις παιδικές φωτογραφίες!

October 1, 2018

author:

Parenting.gr

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης: τι να προσέχουμε με τις παιδικές φωτογραφίες!

Αν κάποιος ξέρει πόσο δελεαστικό είναι να μοιραζόμαστε τα θεότρελα, αξιολάτρευτα, ή εξωπραγματικά στιγμιότυπα των παιδιων μας με το σύνολο των διαδικτυακών μας φίλων, είναι μόνο εμείς! Όλοι εμείς οι περήφανοι γονείς θέλουμε τόσο να βροντοφωνάξουμε τα επιτεύγματα των παιδιών μας! Όμως, το διαδίκτυο είναι ένα τεράστιο και επίφοβο μέρος και είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τις οικογένειές μας. Ας δούμε 6 τύπους παιδικών φωτογραφιών που θα πρέπει να αποφεύγουμε να δημοσιεύουμε στα social media:

1. Φωτογραφίες από άλλα παιδιά

Η κάθε οικογένεια έχει τις δικές της απόψεις σχετικά με την έκθεση των παιδιών της στο διαδίκτυο, έτσι προτού ανεβάσεις φωτογραφίες μετά από ένα παιδικό πάρτι ή μια εκδρομή, να βεβαιωθείς ότι είναι σύμφωνοι με την κίνηση αυτή οι γονείς όλων των παιδιών που απεικονίζονται.

2. Φωτογραφιές από το σχολικό περιβάλλον τους

Μας αρέσει να σκεφτόμαστε ο σχολικός τους χώρος δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια ασφαλής ζώνη, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο κόσμος εκεί έξω είναι επικίνδυνος. Αν μοιράζεσαι τις φωτογραφίες των παιδιών σου από την σχολική αίθουσα ή στο χώρο σχολείου, βεβαιώσου ότι δεν αναγράφεται το όνομα ή/και χαρακτηριστικά που προδίδουν τη θέση του. Διάβασε ακόμα: Σχολική ζωή και ασφάλεια : τι πρέπει να γνωρίζουμε!

3. Γυμνές ή προκλητικές πόζες

Οι λόγοι για να αποφεύγεις αυτή την κατηγορία εικόνων είναι αρκετά προφανείς. Ενώ η λογική της κοινοποίησης φωτογραφιών με κουτσούβελα στη μπανιέρα είναι ότι “είναι τόσο χαριτωμένα!”, δεν αξίζει για να πάριες το ρίσκο να βρεθούν οι εικόνες αυτές σε λάθος χέρια. Έτσι, αν μια φωτογραφία θα μπορούσε να παρερμηνευθεί ως σεξουαλική, απλά δεν δημοσιεύετε ΠΟΤΕ.

4. Φωτογραφίες που αναφέρουν το πλήρες όνομά τους

Αν πάνω στις φωτογραφίες αναγράφεται με κάποιον τρόπο το όνομα του παιδιού, για παράδειγμα αν κρατάει την καρτέλα με τη βαθμολογία του, σιγουρέψου ότι έχεις θολώσει την πληροφορία αυτή με μωσαϊκό πριν κάνεις την ανάρτηση.

5. Ο,τιδήποτε δεν θα ήθελε το ίδιο το παιδί να δημοσιευτεί

Μια εύκολη κατευθυντήρια γραμμή για να ακολουθήσεις όταν αποφασίζεις ποιες εικόνες των παιδιών να μοιράζεσαι είναι η εξής: αν νιώθεις ότι δεν θέλει η εικόνα αυτή να κυκλοφορεί δημόσια (τώρα ή αργότερα), τότε μην το κάνετε. Είναι τόσο απλό! Αν μια φωτογραφία είναι ενοχλητική ή δεν είναι κολακευτική τότε κράτησέ την στα όρια του οικογενειακού σας αρχείου φωτογραφιών.

Originally posted 2015-01-11 04:16:05.