Λαϊκό παραμύθι-H κουκουβάγια και η πέρδικα
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Παραμυθια

Λαϊκό παραμύθι-H κουκουβάγια και η πέρδικα

May 18, 2015

author:

Parenting.gr

Λαϊκό παραμύθι-H κουκουβάγια και η πέρδικα

Μια μέρα μαζεύτηκαν όλα τα πουλιά και συμφώνησαν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο να μάθουν γράμματα. Βρήκαν και έναν δάσκαλο και τον διόρισαν. Το σχολείο ξεκίνησε και τα παιδιά γράφτηκαν. Ύστερα από λίγες μέρες, μερικά παιδιά πήγαν στο σχολείο και δεν ήξεραν το μάθημά τους. Ο δάσκαλος έτσι τα άφησε νηστικά το μεσημέρι.

Μέσα στα παιδιά που έμειναν τιμωρία ήταν και το παιδί της κουκουβάγιας.Η κουκουβάγια, όταν είδε ότι τα παιδιά σχόλασαν το μεσημέρι και το μωρό της δεν σχόλασε, πήρε λίγο ψωμί και πήγε στο σχολείο να  το δώσει στο παιδί της. Καθώς πήγαινε, συνάντησε την πέρδικα της οποίας το παιδί έμεινε κι αυτό στο σχολείο και πήγαινε να του δώσει λίγο ψωμί.

Έτσι η πέρδικα είπε στην κουκουβάγια:

– Να χαρείς τα μάτια σου,  έχω πολλή δουλειά και σε παρακαλώ να δώσεις και στο παιδί μου  το φαΐ του.
– Το παίρνω γειτόνισσα, είπε η κουκουβάγια, αλλά δεν ξέρω ποιο είναι το παιδί σου.
–Α είναι πολύ εύκολο να το βρεις. Το παιδί μου είναι το πιο όμορφο μωρό του σχολείου!

Πήγε λοιπόν η κουκουβάγια στο σχολείο και παρακάλεσε το δάσκαλο να δώσει το ψωμί στο παιδί της. Ύστερα του είπε  να την αφήσει να δει όλα τα παιδιά. Κοίταξε καλά καλά, αλλά δεν βρήκε το μωρό τη πέρδικας.

Γύρισε πίσω,και πήγε να βρει την πέρδικα για να της δώσει το ψωμί της πίσω και της είπε:

– Τι να σου κάμω! Κοίταζα τόση ώρα και δεν βρήκα το παιδί σου, γιατί μες στο σχολείο δεν υπήρχε  ομορφότερο μωρό από το δικό μου!

Διάβασε επίσης: Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια