Κυριακές για τα παιδιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Κυριακές για τα παιδιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!

February 8, 2023

author:

Parenting.gr

Κυριακές για τα παιδιά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων!

-στην-Τεχνόπολη-e1421833797213-1728x800_cΟ Δήμος Αθηναίων, διοργανώνει σύντομα την δεύτερη Κυριακή για τα παιδιά, στις 15 Φεβρουαρίου, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Συνολικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 ακόμα Κυριακές.(15 Φεβρουαρίου 2015, 15 Μαρτίου 2015, 19 Απριλίου 2015, 31 Μαΐου 2015, 21 Ιουνίου 2015). Στην διοργάνωση λαμβάνουν χώρα δραστηριότητες για τα παιδιά και μάλιστα με διάθεση … αποκριάτικη! Γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν μαζί το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και μέσω πρωτότυπων διαδραστικών και ψυχαγωγικών δράσεων να γνωρίσουν την ιστορία του χώρου και της πόλης το 19ο και τον 20ο αιώνα.
Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει στις 11.00 το πρωί με την παράσταση «Η Μηλιά», που παρουσιάζει η κουκλοθεατρική ομάδα Κιβωτός Μύθων από την Παραμυθοχώρα. Στις 12.00, ακολουθούν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ηχοκριές» από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου αλλά και το Εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας και θεατρικό παιχνίδι με την ομάδα Παιχνιδοκαμώματα!

Συγκεκριμένα:

«Η Μηλιά», ένα παραμύθι του Εμμ. Ροΐδη από την Κουκλοθεατρική ομάδα Κιβωτός Μύθων από την Παραμυθοχώρα

Χώρος – Αίθουσα: Αεριοφυλάκιο 1 (Αμφιθέατρο 9,84)
Έναρξη: 11.00

Η Μηλιά ένα καλόκαρδο κορίτσι, φεύγει απ’ το χωριό της για να βρει μια καλύτερη τύχη στην πόλη. Ένα σμάρι πουλιών τη βοηθάει να φτάσει στο παλάτι και να λάβει μέρος στο διαγωνισμό που έχει κηρύξει ο βασιλιάς. Μάγοι, φιλόσοφοι, επιστήμονες, όλοι θα είναι εκεί! Ανάμεσά τους και η Μηλιά. Νικητής: Όποιος καταφέρει να κάνει το βασιλιά να γελάσει…
Η παράσταση παίζεται από γαντόκουκλες, μια κούκλα ανθρωπίνων διαστάσεων, με πολλές εναλλαγές σκηνικών και τη συμμετοχή των τριών ερμηνευτών σε ρόλους αφηγητών. Στην έναρξη του έργου, οι κουκλοπαίχτες εξηγούν στα παιδιά πώς κατασκευάζουν τις κούκλες και τα σκηνικά.
Κατά τη διάρκεια της παράστασης τα παιδιά συμμετέχουν στα δρώμενα και στο τέλος γιορτάζουν τη νίκη της Μηλιάς.
*Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-8 ετών. Η διάρκεια του είναι περίπου 1 ώρα.

«Ηχοκριές» από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Χώρος – Αίθουσα: Υδαταέριο
Έναρξη: 12.00

Ελάτε στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου να γιορτάσουμε τις Απόκριες!
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «Ηχοκριές», οι μικροί μας φίλοι υποδέχονται τις Απόκριες με τρελό κέφι, γέλια και πολλή….. μουσική!
Οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν το συμβολισμό του ήχου για τις Απόκριες, δημιουργούν αυτοσχέδια μουσικά όργανα και αναπαράγουν τις δικές τους «περίεργες» μελωδίες.
Μία αποκριάτικη γιορτή σας περιμένει!
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 7 έως 11 ετών. Η διάρκεια του είναι περίπου 1 ώρα.

Εργαστήρι αποκριάτικης μάσκας και θεατρικό παιχνίδι με την ομάδα Παιχνιδοκαμώματα

Χώρος – Αίθουσα: Δεξαμενές Καθαρισμού (Δ10)
Έναρξη: 12.00

Ελάτε να φτιάξουμε μάσκες από … χαρτοσακούλες … και στη συνέχεια να παρασυρθούμε στο μαγικό κόσμο του παιχνιδιού με ομαδικά παιχνίδια κίνησης, παιχνίδια με μουσική, κίνηση και σωματικές δεξιότητες, παντομίμα, θεατρικό παιχνίδι, πρωτότυπους διαγωνισμούς, δωράκια, εκπλήξεις, κέφι και τρελό αποκριάτικο χορό!
Ελάτε να ζήσουμε μαζί μια αξέχαστη εμπειρία!
*Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά από 3 έως 10 ετών. Η διάρκεια του είναι περίπου 2 ώρες

Αποκριάτικη ενδυμασία απαραίτητη!
Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.
Κρατήσεις: 210 34.67.322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)

Πηγή: www.technopolis-athens.com

Originally posted 2015-02-05 08:17:24.