Κοκκινιστό Μοσχαράκι με αγκινάρες
Διατροφή & Συνταγές ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοκκινιστό Μοσχαράκι με αγκινάρες

April 6, 2023

author:

Parenting.gr

Κοκκινιστό Μοσχαράκι με αγκινάρες

Αγοράζοντας λαχανικά εποχής και τολμώντας κάτι διαφορετικό στην κουζίνα μας μπορούμε να φτιάξουμε αξιοζήλευτα φαγητά που ούτε θα το φανταζόμασταν! Για παράδειγμα κάνε μια μικρή αλλαγή στο κοκκινιστό μοσχαράκι και άλλαξε τη συνηθισμένη γεύση σου!

photo 2

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι κομμένο
12 καρδιές αγκινάρας φρέσκες
2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
500γρ. ντομάτες φρέσκες ξεφλουδισμένες και κομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1/4 της κουταλιάς του γλυκού ρίγανη
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το σκόρδο με το λάδι για να πάρει άρωμα.
2. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια.
3. Μόλις πάρει άρωμα και πριν καεί το σκόρδο το βγάζουμε.
4. Ρίχνουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
5. Προσθέτουμε τις κομμένες ντομάτες, το κρασί, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο.
6. Μόλις πάρει μία βράση ρίχνουμε τις αγκινάρες.
7. Μαγειρεύουμε το κρέας για 1,5 ώρα σε χαμηλή φωτιά (ανάλογα με το φούρνο).
8. Σερβίρουμε το κρέας με λίγη σάλτσα και αγκινάρες.

Tip:

Εάν έχουμε όρεξη μπορούμε να φτάξουμε και σπιτικό πουρέ και να συνοδεύσουμε το πιάτο μας!

Και απολαμβάνουμε!

Originally posted 2015-03-14 04:30:58.