Κλειστά τα σχολεία στις 02 Οκτωβρίου
Uncategorized

Κλειστά τα σχολεία στις 02 Οκτωβρίου

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Κλειστά τα σχολεία στις 02 Οκτωβρίου

Tη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου, οι μαθητές θα απολαύσουν ένα διαφορετικό μάθημα στο προαύλιο του σχολείου καθώς  η ημέρα είναι αφιερωμένη στον αθλητισμό και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, με το σύνθημα «Αθλούμαι – Χαράζω το Μέλλον».

Ειδικές οργανωμένες αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων, θα βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοήσουν αρχικά ότι η άθληση είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα και στη συνέχεια να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση.

Ως Πανελλήνια εναρκτήρια δράση για όλες τις σχολικές μονάδες ορίζεται η παρακάτω : Στις 8:30 π.μ. στον προαύλιο χώρο κάθε σχολικής μονάδας ανά τάξεις και με τις αντίστοιχες προτεινόμενες μπάλες (Δημοτικό: Α΄& Β΄ τάξεις μπαλόνι, Γ΄& Δ΄ τάξεις αερόμπαλα, Ε΄& ΣΤ΄ τάξεις μαλακιά μπάλα πετοσφαίρισης, Γυμνάσιο & Λύκειο: μπάλα πετοσφαίρισης) καλούνται οι μαθητές/τριες κρατώντας τη μπάλα ψηλά να την εναλλάσσουν, δίνοντας πάσες ο ένας στον άλλον και μετρώντας παράλληλα τις επιτυχημένες προσπάθειες. Σε περίπτωση πτώσης της μπάλας αρχίζει το μέτρημα από την αρχή.

Από εκεί και στο εξής, κάθε σχολείο θα υλοποιήσει δικές τους ξεχωριστές δράσεις.