Η ΡΕΤΟ παραλαμβάνει από το σπίτι ό,τι δεν χρειάζεσαι και το αξιοποιεί
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Η ΡΕΤΟ παραλαμβάνει από το σπίτι
ό,τι δεν χρειάζεσαι και το αξιοποιεί

April 2, 2021

author:

Parenting.gr

Η ΡΕΤΟ παραλαμβάνει από το σπίτι
ό,τι δεν χρειάζεσαι και το αξιοποιεί

Βρισκόμαστε ήδη στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου και ο καιρός έχει κρυώσει αρκετά. Τα χειμωνιάτικα ρούχα έχουν γεμίσει τις ντουλάπες και τα παλτό κάνουν τις πρώτες εμφανίσεις στο δρόμο. Τα περισσότερα σπίτια έχουν στρώσει χαλιά και έχουν κρεμάσει τις “ζεστές” κουρτίνες.

Η αλλαγή του σπιτιού με την αφορμή της αλλαγής της εποχής, αποτελεί ευκαιρία για να ελέγξετε τι έχετε ανάγκη, τι θα κρατήσετε  και τι θα πετάξετε. Μην βιαστείτε όμως να πετάξετε αυτά που για εσάς είναι άχρηστα ή τα έχετε βαρεθεί.

Υπάρχει ένας σύλλογος που θα χαρεί πολύ να έρθει να τα παραλάβει  για να τα μεταποιήσει ή επισκευάσει, με σκοπό την πώληση και την οικονομική ενίσχυση  των σκοπών του.

Ο Μη Κερδοσκοπικός και Κοινωφελής Σύλλογος ονομάζεται ΡΕΤΟ, και βοηθά στην κοινωνικοποίηση και ομαλή επανένταξη πρώην ναρκομανών που βρίσκονται στο περιθώριο και αναζητούν νόμιμη εργασία.  
Αποτελεί κέντρο άμεσης βοήθειας που επουλώνει σωματικές και ψυχικές πληγές. Ο Σύλλογος μέσα από τη συλλογή παλιών αντικειμένων δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στους πρώην τοξικοεξαρτημένους να απασχοληθούν δημιουργικά πάνω στην επισκευή και κατασκευή τέτοιων ειδών.
Η ΡΕΤΟ παραλαμβάνει οτιδήποτε, είτε λειτουργεί, είτε όχι,  μεγάλα και μικρά αντικείμενα (έπιπλα, ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές συσκευές, ρούχα, παιχνίδια κ.ά) με ιδιόκτητο φορτηγό κατευθείαν από το σπίτι σας.

Η ιδέα του σωματείου αυτού ξεκίνησε πριν 17 χρόνια στην Ισπανία, και τα τελευταία χρόνια λειτουργεί στην Ελλάδα.
Το τηλέφωνο που μπορείτε να καλέσετε είναι 210-6625096 και η διεύθυνση της κεντρικής έδρας τους στο Κορωπί είναι Λεωφόρος Λαυρίου 21.

Μην πετάτε, λοιπόν, αυτό που δεν χρειάζεστε πια, γιατί  για κάποιους αποτελεί αληθινή βοήθεια!