Καλοκαιρινοί κανόνες για την ασφάλεια των παιδιών
ΝΗΠΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

Καλοκαιρινοί κανόνες για την ασφάλεια των παιδιών

August 5, 2020

author:

Parenting.gr

Καλοκαιρινοί κανόνες για την ασφάλεια των παιδιών

Το σχολείο φτάνει σιγά- σιγά στο τέλος και οι διακοπές ξεκινούν! Η αγαπημένη περίοδος των περισσότερων παιδιών φτάνει και μαζί της έρχεται και η ξεγνοιασιά! Από τώρα όμως είναι καλό να προετοιμάσετε τα παιδιά σας για το καλοκαίρι και τους κανόνες ασφαλείας που θα πρέπει να ακολουθούν για να φροντίζουν τον εαυτό τους!

Να φοράνε πάντα καπέλο

 Αυτό πρέπει να τους γίνει συνήθεια και να μην το αμελούν ποτέ. Το καπέλο είναι το απαραίτητο αξεσουάρ του καλοκαιριού για άμεση προστασία από τον ήλιο! Πηγαίνετε μαζί να αγοράσετε ένα καπέλο που του αρέσει και εξηγήστε του γιατί πρέπει να το φοράει όλη την ημέρα!

Κολύμπι

 Όσο καλοί κολυμβητές κι αν είναι τα παιδιά δεν πρέπει ποτέ να κολυμπούν χωρίς την επίβλεψη κάποιου μεγάλου. Οπότε από τώρα αρχίστε να εξηγείτε στο παιδί σας τους κινδύνους και τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να μπαίνουν στη θάλασσα ή στην πισίνα μόνα τους χωρίς να τους επιβλέπει κάποιος μεγαλύτερος.

Να πίνουν πολύ νερό

 Το πολύ παιχνίδι και ο ενθουσιασμός συνήθως παρασέρνουν τα παιδιά με αποτέλεσμα να είναι πολλή ώρα στη ζέστη και να μην ενυδατώνονται σωστά. Να τους συμβουλεύεστε να έχουν πάντα ένα παγούρι μαζί τους και να σκέφτονται ότι πρέπει να το πίνουν όλο κατά το παιχνίδι τους!

Να προσέχουν τί τρώνε

 Πολλές τροφές είναι ακατάλληλες για το καλοκαίρι όπως για παράδειγμα η σοκολάτα γιατί μπορεί να έχει λιώσει. Επίσης πολλές τροφές που έχουν μείνει έξω στη ζέστη για πολλές ώρες είναι ακατάλληλες και μπορεί να προκαλέσουν δηλητηρίαση. Για να αποφύγετε προβλήματα πείτε  στα παιδιά να αποφεύγουν να τρώνε φαγητά εκτός σπιτιού και να εμπιστεύονται μόνο τα δικά σας, τα οποία θα τα έχετε ελέγξει εσείς και θα έχετε τηρήσει όλους τους κανόνες υγιεινής φυσικά!

Διαβάστε επίσης:
Μετατρέψτε τις καλοκαιρινές διακοπές σε μια ευχάριστη εκπαίδευση για τα παιδιά

Κανόνες ασφαλείας για το παιδί στο αυτοκίνητο

Originally posted 2016-05-26 11:01:50.