Καλοκαιρινοί κανόνες ασφαλείας
ΝΗΠΙΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΔΙ

Καλοκαιρινοί κανόνες ασφαλείας

March 14, 2020

author:

Parenting.gr

Καλοκαιρινοί κανόνες ασφαλείας

Kids-in-SprinklerΤα σχολεία τελείωσαν και οι διακοπές έχουν άρχισει εδώ και καιρό! Τι καλύτερο από μια βόλτα στα μαγαζιά και αγορές με καλοκαιρινά είδη. Είναι η καλύτερη περίοδος των παιδιών αφού έχουν άπειρο ελεύθερο χρόνο για παιχνίδι και δραστηριότητες! Και φυσικά δεν πρέπει να τους στερήσουμε αυτές τις στιγμές!

Είναι όμως ωφέλιμο να έχουμε στο μυαλό μας κάποιου κανόνες ασφαλείας που θα επιτρέψουν σε μας και τα παιδιά μας να είμαστε πιο χαλαροί και ξέγνοιαστοι αυτό το καλοκαίρι!

Προσοχή στα παράθυρα! Όσο το θερμόμετρο ανεβαίνει οι επιλογές είναι είτε ανοιχτά παράθυρα είτε ανοιχτό κλιματιστικό. Όπως και να έχει πρέπει να προσέχουμε με τα παιδιά που τρέχουν και παίζουν. Όσοι αφήνουμε τα παράθυρα ανοιχτά ας είμαστε προσεκτικοί με τα σημεία που εξέχουν κι ας ενημερώσουμε τα παιδιά μας. Ενώ αν τα έχουμε κλειστά μπορούμε να βάλουμε αυτοκόλλητα για να καταλαβαίνουμε ότι είναι κλειστά και  ότι  υπάρχει τζάμι. Επίσης μπορούμε να βάλουμε στοπ στις μπαλκονόπορτες για να αποφύγουμε τον κίνδυνο να κλείσουμε τα χέρια μας στην πόρτα.

Επίσης θα ήταν καλό να προνοήσουμε για τα έπιπλα που βρίσκοντια κοντά στα παράθυρα. Συνήθως τα παιδιά σκαρφαλώνουν και παίζουν πάνω σε κρεβάτια και τραπέζια οπότε μπορούμε να κάνουμε μια λιγότερο επικίνδυνη αναδιάρθρωση στο σπίτι για να είμαστε ήσυχοι!

Πείτε ναι στη δροσιά! Καπέλα, παγούρια, ομπρέλες, σκιερά μέρη χρειάζετια να γίνουν οι αγαπημένες συνήθειες των παιδιών μας για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη!
Απαραιτήτως πρέπει τα παιδιά να καταναλώνουν πάρα πολύ νερό για να μην αφυδατωθούν.

Το καλοκαίρι έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε αρκετα χημικά προϊόντα όπως αντιηλικά, εντομοαπωθητικά σώματος και χώρου, εντομοκτόνα, σπρέι για τον κήπο και πολλά άλλα. Υπάρχουν δύο τρόποι να απομακρύνουμε τα παιδιά από αυτό. Είτε να αναζητήσουμε φυτικές λύσεις είτε να τα χρησιμοποιούμε όταν τα παιδιά δεν είναι κοντά.

Καλό και ξέγνοιαστο καλοκαίρι!

Διαβάστε επίσης:

Κανόνες ασφαλείας για το παιδί στο αυτοκίνητο
Μερικοί ανοιξιάτικοι κανόνες ασφαλείας!

 

Originally posted 2015-07-07 04:30:48.