Καλοκαιρινά camp για παιδιά!
LIFESTYLE ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Καλοκαιρινά camp για παιδιά!

January 28, 2020

author:

Parenting.gr

Καλοκαιρινά camp για παιδιά!

150503-11Τι κι αν κλείνουν τα σχολεία η απασχόληση των παιδιών μπορεί να συνεχιστεί και μάλιστα πολύ όμορφα και δημιουργικά χάρη στις ομάδες που οργανώνουν ειδικά διαμορφωμένα καλλιτεχνικά camp για τα παιδιά μέσα στην πόλη!

Σε όποια περιοχή κι αν μένετε σίγουρα θα μπορέσετε να βρείτε έναν κατάλληλο χώρο να πάει το παιδί και να εκφραστεί μέσα από τις τέχνες και τον αθλητισμό για μερικές μέρες!

Εμείς συγκεντρώσαμε τα camp που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές της Αθήνας για να τα γνωρίσετε και να ίσως να επιλέξετε κάποιο από αυτά που είναι περισσότερο κοντά στις δικές σας προτιμήσεις!

Καλλιτεχνικό camp από τις Μορφές Έκφρασης και το Ιωνικό Κέντρο150503-11
Μετά το περσινό καλλιτεχνικό Camp, οι Μορφές Έκφρασης και το Ιωνικό Κέντρο συνεχίζουν την συνεργασία τους και ανακοινώνουν την έναρξη εγγραφών για το 2ο Καλοκαιρινό Καλλιτεχνικό Camp που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2015 έως τις 3 Ιουλίου 2015. Φέτος στο επίκεντρο των αναζητήσεων μας, είναι η ποίηση. Παραμύθια και παιχνίδια, στίχοι και τραγούδια, άνθρωποι και χαρακτήρες, πόλεις και χωριά όλα φτιαγμένα από λέξεις… λέξεις που θα χορέψουμε, θα παίξουμε, θα ζωγραφίσουμε και φυσικά θα ξανά– φτιάξουμε. Ποίηση παλιά που γίνεται καινούρια, γιατί σήμερα κάποιος κάτι θέλει να μας πει.
Πού: Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, Πλάκα, Τηλ. επικοινωνίας: 210 3464903, 210 3464002.

Summer Camp 2015 από το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Καμαριώτουsummer-day-camp3-2015
Και φέτος το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Καμαριώτου οργανώνει απίθανο καλοκαιρινό Summer Day Camp για τα παιδιά που τα εκπαιδεύει με το παιχνίδι και δημιουργικές δραστηριότητες να αναπτύσσουν τις ικανότητες τους, από 15 Ιουνίου. Με Χορό, Θεατρικό Παιχνίδι, Δημιουργία εμπειριών και συναισθημάτων, Τεχνικές μάθησης, Αυτογνωσία τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν δημιουργικά το χρόνο τους!
Πού: Δελφών 70, Αιγάλεω 122 43 , δίπλα στα ΤΕΙ Αθηνών, 210 5982055, 210 5906433,

Καλοκαιρινό πρόγραμμα στο Μουσείο Πειραμάτωνpurauloi_mouseiopeiramaton
Για 5η χρονιά, μόλις τα σχολεία κλείσουν κάνουμε νέους φίλους και συναντάμε τους παλιούς στο summer camp του Μουσείου Πειραμάτων. Σε ένα χώρο σύγχρονο, ασφαλή και πολύ οικείο για τα παιδιά, το Μουσείο Πειραμάτων διοργανώνει, καλοκαιρινό ημερήσιο πρόγραμμα τις ώρες, που οι γονείς βρίσκονται στη δουλειά.
Οι μικροί επιστήμονες συμμετέχουν σε ποικιλία δραστηριοτήτων, με πειράματα, παιχνίδια και εξορμήσεις σε εξωτερικούς χώρους, που σχεδιάζονται και υλοποιούνται αποκλειστικά από εμψυχωτές υψηλής εκπαιδευτικής κατάρτισης. Κάθε ημέρα στο summer camp, μας επιφυλάσσει εκπλήξεις από μία διαφορετική επιστήμη, ενώ τα πειράματα και οι δραστηριότητες είναι διαφορετικά κάθε εβδομάδα.
Πού: Μουσείο Πειραμάτων, Συβρισσαρίου 6, Καισαριανή, 210-7210105, 210-7610038.SUMMER-CAMP-ΜΟΥΣΕΙΟ-ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ_1

Διακοπές στο Μουσείο Συναισθημάτων
Καλοκαιρινές διακοπές στο Μουσείο Συναισθημάτων για να γαργαλήσουμε το Φόβο και να κατακτήσουμε τα μυστικά του!
Φέτος το καλοκαίρι ξεκλειδώνουμε ένα ένα τα μυστικά του φόβου, για να βρούμε απαντήσεις…Πώς μιλάει ο φόβος μας; Έχει κάτι να μας πει;Πώς απαντάμε στο φόβο;Πότε χρειάζεται να βάλουμε το φόβο στο κουτί με τις εξαφανίσεις;Μπορούμε να κάνουμε το Φόβο να μας διασκεδάζει;Έχει αντίδοτο ο Φόβος;!
Πού: Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, Καρατζά 7 και Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου, 210 92 18 329POSTER_SUMMER-CAMP-2015-e1431932806868

Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
Μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι και ψυχαγωγία περιμένει τα παιδιά, από τις 15 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2015, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Για τέσσερις εβδομάδες, η Τεχνόπολη, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου σε συνεργασία με τις «Μικρές Ιστορίες»διοργανώνουν το πιο πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του καλοκαιριού, με θεατρικά παιχνίδια, αυτοσχεδιασμούς, εικαστικά εργαστήρια αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για το περιβάλλον, την τεχνολογία και την αρχιτεκτονική.
Πού: Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475535

Summer Camp 2015 – Τα 4 στοιχεία της φύσης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης!summer_camp
Αυτό το καλοκαίρι θα μάθουμε πώς ξεκίνησαν όλα: θα ανακαλύψουμε τα 4 στοιχεία της φύσης μέσα από τα αντικείμενα του Μουσείου!
Αρχαίοι τεχνίτες, παντοδύναμοι θεοί, παράξενα πλάσματα, κοσμογυρισμένοι έμποροι ακόμα και σύγχρονοι καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν τη γη, το νερό, τη φωτιά και τον αέρα και μας αφηγούνται καθημερινά τις ιστορίες τους.
Πού: Νεοφύτου Δούκα 4, 210 7294220

MathemARTics Camp 2015 – Καλοκαίρι στο Μουσείο ΗρακλειδώνMath Camp-Summer-Math_zpszpoeqzgj
Και αυτό το καλοκαίρι, το Μουσείο Ηρακλειδών είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς του φίλους στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Ηρακλειδών, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης, το Θησείο. Τα θερινά ολοήμερα εργαστήρια του μουσείου προσφέρουν καθημερινά στα παιδιά πολλές ώρες δημιουργίας, χαράς και γνώσης μέσα από πρωτότυπα και βιωματικά εργαστήρια με άξονα το τρίπτυχο «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά». Στόχος του προγράμματος είναι να δοθεί στο παιδί η ευκαιρία να αναπτύξει διερευνητικές νοητικές ικανότητες σ’ ένα περιβάλλον ελεύθερης έκφρασης και άτυπης μάθησης, με την εμψύχωση μιας ειδικά εκπαιδευμένης ομάδας μαθηματικών, φιλολόγων, μουσικών και εικαστικών, και με υπεύθυνο μουσειοπαιδαγωγό για κάθε τμήμα.
Πού: Ηρακλειδών 16, Θησείο, 210 3461981

Εκπαιδευτικά σεμινάρια Smart Camp του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος150429_smartcamp_flyer_a5_02_landscape
Μάθηση , δημιουργικότητα, πληροφορική! Για 2η συνεχή χρονιά το Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος διοργανώνει τα εκπαιδευτικά σεμινάρια SMART CAMP. Δύο κύκλοι εργαστηρίων με θέμα τις Ψηφιακές Τέχνες και τη Ρομποτική διάρκειας μιας εβδομάδας το καθένα, που θα πραγματοποιηθούν από τις 6-17 Ιουλίου στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού.
Πού: Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, 2106503189

Music4kids: Ένα καλοκαιρινό camp γεμάτο μουσική και διασκέδαση!
Τα σχολεία κλείνουν, οι διακοπές αργούν λιγάκι… Ποιος μας λέει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε το καλοκαίρι των παιδιών μας αξέχαστο ακόμα και στην Αθήνα; Η ομάδα του music4kids σας προτείνει ένα αλλιώτικο summer camp, γεμάτο μουσική και κέφι! Σκοπός να προσφέρουμε στα παιδιά ένα εποικοδομητικό αλλά και διασκεδαστικό summer-camp-m4k1-335x224καλοκαίρι, ανταμείβοντάς τα για τη σκληρή δουλειά της σχολικής χρονιάς που πέρασε! Ας κλείσουμε, λοιπόν, τα βιβλία και ας πιάσουμε τα όργανα, ας γίνουμε όλοι μουσικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί επιστήμονες και ας ανακαλύψουμε τη μαγεία των τεχνών!
Πού: Λεωφόρος Αναγυρούντος 45, Βάρη, 210 89 74 042

kalokairi-2014-0564«Καλοκαίρι στην πόλη» 2015 στον Ελληνικό Κόσμο
Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» ταξιδεύει τους «κατασκηνωτές» του σε έναν κόσμο μυστηρίου με τη βοήθεια του ειδικού πράκτορα 254. Μέσα από το παιχνίδι και τη δημιουργία, τα παιδιά θα δώσουν τη λύση σε δύο ανεξιχνίαστα έως τώρα μυστήρια. Στοιχεία για την επίλυση των μυστηρίων θα ανακαλύψουν στις προβολές της «Θόλου», στις εκθέσεις «Toy Stories» και «Διαδρομές στην Αθήνα», καθώς και στα εκπαιδευτικά προγράμματα, όπως: «Αναπαράσταση μιας ανασκαφής» και «Θαλασσοπόροι μιας άλλης εποχής».
Πού: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, 212 254 0000

 

Διάβασε επίσης: Τα οφέλη του θεάτρου στα παιδιά και στους εφήβους!

Originally posted 2015-06-01 04:55:35.