Πως να αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο
ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Πως να αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο

November 7, 2019

author:

Parenting.gr

Πως να αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο

Όλες οι μαμάδες γνωρίζουν πόσο επικίνδυνος είναι ο ήλιος και τηρούν κατά γράμμα τις συμβουλές των γιατρών για τα παιδιά. Μόνο για τα παιδιά όμως. Πόσες φορές, ενώ βάζετε και ανανεώνετε το αντηλιακό στο παιδί σύμφωνα με τους κανόνες και τις οδηγίες, ξεχνάτε να ανανεώσετε το δικό σας; Αποτέλεσμα, ένα ωραιότατος και επώδυνος ερεθισμός στο δέρμα σας!

Παρακάτω θα βρείτε τρόπους αντιμετώπισης του “καψίματος” από τον ήλιο.

Το σημαντικότερο είναι να “δροσίσετε” τον οργανισμό σας αλλά και τα σημεία που κάηκαν με “ενέσεις” υγρασίας και ενυδάτωσης. Καταναλώστε άφθονο νερό, βιταμινούχα υγρά, λαχανικά και ενυδατικές τροφές. Εφαρμόστε κρύα επιθέματα στα σημεία που πονάτε και κάντε χρήση ενός φαρμάκου ήπιας αντιφλεγμονώδους δράσης. Δοκιμάστε να λάβετε μισή ασπιρίνη αμέσως μόλις καταλάβετε το κάψιμο. Επίσης, προϊόντα με ευεργετικά συστατικά για το δέρμα θα συμβάλλουν στη γρήγορη αποκατάσταση της “βλάβης” στην επιδερμίδα.

shutterstock_180184937

Σε περιπτώσεις ήπιου καψίματος, απλώστε στο δέρμα σας γιαούρτι, το οποίο εκτός από ανακουφιστικά δροσιστικό, έχει και επουλωτική δράση. Εναλλακτικά, δοκιμάστε αλοιφές που περιέχουν καλέντουλα ή φροντίστε το δέρμα σας με αλόη.  Οι κρύες κομπρέσες με νερό και αιθέριο έλαιο λεβάντας είναι επίσης πολύ αποτελεσματικές.  Άκρως ενυδατική είναι και η πατάτα. Κόψτε φέτες πατάτας και τοποθετήστε τις επάνω στην φλεγμονή. Εκτός από υγρασία, διαθέτουν και λευκαντικές ιδιότητες που θα κάνουν την κοκκινίλα να υποχωρήσει πιο γρήγορα.

Αν το κάψιμο είναι πιο έντονο, φτιάξτε μια “μάσκα” από γιαούρτι και ξύσμα πορτοκαλιού. Εφαρμόστε στην περιοχή για τουλάχιστον μισή ώρα και απομακρύνετε με άφθονο νερό. Εναλλακτικά, συνθέστε μέλι με χυμό λεμονιού. Το μέλι είναι μια πολύ “θρεπτική” ουσία γεμάτη βιταμίνες, που θα συμβάλλει στη γρηγορότερη υποχώρηση της κοκκινίλας αλλά και της φλεγμονής στο δέρμα σας. Επίσης, χτυπήστε αγγούρι μαζί με γάλα τα οποία είναι ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά και εφαρμόστε στην περιοχή. Τέλος, δοκιμάστε έναν συνδυασμό γλυκερίνης, ζάχαρης και χυμού λεμονιού.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόοδος της κατάστασης και ο πόνος αλλά και η κοκκινίλα παραμένουν, απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

Originally posted 2016-07-18 04:30:04.