Κάτι θέλουν να σου πουν ο παππούς και η γιαγιά
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Κάτι θέλουν να σου πουν ο παππούς και η γιαγιά

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Κάτι θέλουν να σου πουν ο παππούς και η γιαγιά

Σε παρατηρούν καθώς μεγαλώνεις τα παιδιά σου και θέλουν να σου πουν διάφορα αλλά δεν το κάνουν. Είναι που είσαι ετοιμοπόλεμη και δεν θέλουν να μπλέξουν. Στην πραγματικότητα δεν θέλουν να σου ασκήσουν κριτική για το πώς μεγαλώνεις τα παιδιά σου. Ούτε υποδείξεις θέλουν να σου κάνουν. Βρήκαμε όλα εκείνα που θα σου έλεγαν αν μπορούσαν και σου τα παρουσιάζουμε για να δεις πως τελικά δεν ήταν και τίποτα φοβερό… Μην αλλάξεις σελίδα.

1. Τι ταΐζεις τα παιδιά σου
Ο παππούς και η γιαγιά παθαίνουν κάτι σαν αναφυλαξία όταν βλέπουν τα εγγόνια τους να τρώνε οτιδήποτε που δεν είναι πραγματικό φαγητό. Σνακς και άλλα παρηγορητικά πράγματα. Αν τολμούσαν, θα σου έλεγαν ότι τα παιδιά πρέπει να τρώνε κανονικά γεύματα φαγητού με πολλά λαχανικά, ψάρι και φρούτα.

2. Δεν χρειάζονται άλλα παιχνίδια
Πρέπει να σταματήσεις να φέρνεις στο σπίτι οποιοδήποτε νέο παιχνίδι εντόπισες ή να κάνεις όλα τα χατίρια που σχετίζονται με δώρα. Τα παιδιά σου χάνουν πιο εύκολα το ενδιαφέρον τους για αυτά τα παιχνίδια, βλέποντάς τα σαν αναλώσιμα. Να έχουν παιχνίδια, να επιβραβεύονται με δώρα όταν υπάρχει λόγος αλλά να υπάρχει και κάποιο μέτρο σε όλο αυτό…

3. Πέρνα ποιοτικό χρόνο με το παιδί σου
Όταν ο παππούς και η γιαγιά σε βλέπουν να προσπαθείς να ετοιμάσεις το τέλειο πάρτι γενεθλίων πραγματικά δεν καταλαβαίνουν τι κάνεις. Ή όταν αλλάζεις κάθε λίγο τη διακόσμηση στο δωμάτιο του παιδιού. Αν μπορούσαν θα σου έλεγαν ότι το παιδί χρειάζεται χρόνο μαζί σου. Σωστό χρόνο όπου θα κάνετε μαζί διάφορα, θα παίξετε, θα συζητήσετε.

4. Φτάνει πια με αυτό το tablet
Είτε βλέπουν εσένα να τσεκάρεις κάθε λίγο το email από το κινητό σου είτε βλέπουν το παιδί σου να ζωγραφίζει σε μια εφαρμογή στο tablet, η σκέψη είναι ίδια. Αρκετά! Στην πραγματικότητα σκέφτονται ότι αιτία αυτής της κακιάς συνήθειας του παιδιού είσαι εσύ φυσικά. Το κακό παράδειγμα!

5. Ξοδεύεις πολλά
Είναι λογικό να παρατηρούν πώς ξοδεύεις τα χρήματά σου αν έχετε καθημερινότητα μαζί. Αν σου κρατούν τα παιδιά οπωσδήποτε βλέπουν πώς διαχειρίζεσαι σε καθημερινή βάση τα χρήματά σου. Αυτό που θέλουν να σου πουν, είναι ότι πρέπει να αποταμιεύεις για το μέλλον των παιδιών. Δεν θέλουν να σου κάνουν έλεγχο.

6. Ο παππούς και η γιαγιά δεν είναι οι δεσμοφύλακες
Θέλουν και εκείνοι χαζό χρόνο με τα παιδιά. Όσο και αν είναι μαζί τους τις καθημερινές, μην ξεχνάς πως όταν επιστρέφεις στο σπίτι εκείνοι έχουν κάνει τα περισσότερα. Τα έχουν βάλει για διάβασμα, τα έχουν ταΐσει κλπ. Ο παππούς και η γιαγιά πρέπει να έχουν χρόνο για παιχνίδι, για βόλτα και αναμελιά. Ή όταν δεν έχουν καθημερινότητα με τα εγγόνια τους, θέλουν να τους θυμηθείς το Σαββατοκύριακο που ο χρόνος περισσεύει. Είναι σημαντικό τόσο για τους ίδιους όσο και για τα παιδιά σου.