Παραμύθι - Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια
7hmeres Eίμαι μαμά Δραστηριότητες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Παραμυθια

Παραμύθι – Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια

April 27, 2015

author:

Parenting.gr

Παραμύθι – Κάποτε ριζώνουν και τα λόγια

HornRoutes

Λαϊκό παραμύθι

Μια φορά ήταν ένας βασιλιάς και είχε στο κεφάλι του ένα κερατάκι. Το είχε πολύ κρυφό, αλλά από τον μόνο άνθρωπο που δεν μπορούσε να το κρύψει ήταν ο κουρέας του!
Κάθε φορά όμως που πήγαινε στον κουρέα να του κόψει τα μαλλιά, ο βασιλιάς τον απειλούσε να μην το πει σε κανένα, γιατί αν το έλεγε θα του έπαιρνε το κεφάλι.

Ο κουρέας δεν μπορούσε να βαστάξει το μυστικό, αλλά φοβόταν και να το μαρτυρήσει. Αλλά τι μπορούσε να κάνει; Που θα μπορούσε να το πει;
Μια μέρα πήγε σ’ ένα πηγάδι, έσκυψε από πάνω και φώναξε δυνατά το μυστικό: Ο βασιλιάς έχει κερατάκι!

Ύστερα από λίγο καιρό το πηγάδι ξεράθηκε και φύτρωσε μέσα μια καλαμιά.
Η καλαμιά άρχισε να μεγαλώνει ώσπου μια μέρα ένας τσοπάνης που περνούσε από κει έκοψε την καλαμιά κι έκανε μια φλογέρα για να παίζει. Όμως η φλογέρα έλεγε: “Μπι, μπι, ο βασιλιάς έχει κερατάκι, ο βασιλιάς έχει κερατάκι!”

Το άκουσε λοιπόν ο ένας, το άκουσε κι άλλος, και σε λίγο όλη η χώρα έμαθε το μυστικό. Δεν άργησε να φτάσει και στ’ αυτιά του βασιλιά.
Μόλις ο βασιλιάς το έμαθε φώναξε τον κουρέα και τον ρώτησε σε ποιον είπε το μυστικό του και το είχε μάθει πλέον όλη η χώρα.

Ο καημένος ο κουρέας ορκιζόταν πως δεν το είπε σε κανένα. Του είπε για εκείνη τη μοναδική φορά που δεν άντεξε και και το είπε μέσα στο πηγάδι.
Κάλεσαν και τον τσοπάνη που με τη σειρά του μαρτύρησε πως τη φλογέρα την έκαμε από ένα καλάμι που βγήκε μέσα στο πηγάδι.

Έτσι φανερώθηκε πως κάποτε ριζώνουν και τα λόγια.