Κάνε τα μαλλιά σου να δείχνουν υγιέστερα!
Eίμαι μαμά ΜΟΔΑ & ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Κάνε τα μαλλιά σου να δείχνουν υγιέστερα!

November 12, 2022

author:

Parenting.gr

Κάνε τα μαλλιά σου να δείχνουν υγιέστερα!

Mήπως τα μαλλιά σου, προδίδουν την ηλικία σου; Με μερικές απλές παρεμβάσεις, είναι δυνατόν να γυρίσεις το χρόνο πίσω!

Όχι στο φριζάρισμα! (-5 χρόνια)

woman-with-dry-hair-1Τα μαλλιά φριζάρουν περισσότερο με την ηλικία. Ακόμη και οι γυναίκες με φυσικά ίσια μαλλιά, μπορεί ξαφνικά να παρατηρήσουν “κατσαρώματα” και “ξεσταχυάσματα”. Αν κάνεις στα μαλλιά σου το φυσικό σου loοk, ίσως να παρατηρήσεις ότι σου είναι πιο δύσκολο να τα φορμάρεις.
Επένδυσε σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών που κρατούν μακριά την υγρασία και ψάξε για λέξεις όπως “λεία” και “για ξηρά” όταν επιλέγεις σαμπουάν και conditioner. Μπορεί να μπεις στον πειρασμό να παραλείψεις το conditioner, γιατί νομίζεις ότι θα βαρύνει τα μαλλιά σου, αλλά στο ντους, η ενυδάτωση είναι το κλειδί για την πρόληψη του φριζαρίσματος. Μετά από το ντους σας, στέγνωσε απαλά τα μαλλιά με μια πετσέτα με μικροΐνες.

Πες “τέλος” στην ψαλίδα (-8 χρόνια)

psalidaΣύμφωνα με την εξελικτική κλίμακα των πραγμάτων, τα νεαρά μαλλιά είναι αρκετά υγιή, ώστε για να αντέχουν την καθημερινή φθορά και τα σπασίματα. Καθώς όμως περνούν τα χρόνια, τα μαλλιά γίνονται λεπτότερα, και η πιο σκληρή τους υφή δεν μπορεί να ανταποκριθούν στην ίδια πίεση. Έτσι, η ψαλίδα και οι ξεφτισμένες άκρες, έρχονται πιο εύκολα, κάνοντας τα μαλλιά σου να σε δείχνουν μεγαλύτερη. Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγείς από την ψαλίδα είναι να την απομακρύνεις τακτικά. Προγραμμάτισε συχνές περιποιήσεις, τουλάχιστον κάθε έξι εβδομάδες. Αυτό και μόνο θα κάνει τα μαλλιά σου να φαίνονται απείρως πιο υγιή.
Επίσης, περιόρισε τα χτενίσματα με θερμότητα όσο μπορείς και φρόντιζε να εφαρμόζεις μάσκες περιποίησης συχνά. Να τα βουρτσίζεις και να τα χτενίζεις απαλά. Τα βρεγμένα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο, οπότε χρησιμοποίησε μια χτένα με αραιά δόντια και χτένισε απαλά τα μπερδεμένα μαλλιά από τα άκρα προς τα επάνω. Οι σφιχτά αλογοουρές στα ίδια σημεία κάθε μέρα, μπορεί να τεντώσουν τα μαλλιά μέχρι να γεμίσουν ψαλίδα. Άφηνε τα μαλλιά κάτω που και που. Χαλάρωσε λιγάκι, εντάξει;

Διόρθωσε το χρώμα (-10 χρόνια)

grey_hairΈνα από τα σημάδια που προδίδουν την ηλικία μας είναι οι άσπρες τρίχες ή τα γκρίζα μαλλιά, αλλά τουλάχιστον είναι εύκολο να καλυφθεί, σωστά;
Αν θέλεις να καλύψεις το γκρι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχεις κατά νου. Αν βάψεις τα μαλλιά σου με ένα ομοιόμορφο, σκούρο χρώμα, να είσαι προετοιμασμένη για τη συντήρηση. Τα μαλλιά μακραίνουν γρήγορα, και έτσι οι ρίζες θα φαίνονται έντονα σε κοντράστ με το σκούρο χρώμα. Για μια πιο εύχρηστη συντήρηση, μπορείς να επιλέξεις μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση.

Καταπολέμησε την τριχόπτωση – αραίωση (-15 χρόνια)

051012220121_1406Σχεδόν το 30% των γυναικών αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής αραίωση μαλλιών, που συνήθως παρατηρούν πρώτα σαν μια πιο λεπτή αλογοουρά ή πιο εμφανές το δέρμα ανάμεσα στο τριχωτό της κεφαλής. Τα πυκνά μαλλιά κραυγάζουν “νεότητα”, κάτι που κάνει την αραίωση ένα πολύ πικρό ποτήρι για να το πιούμε.
Παίζοντας με το κούρεμα, μπορούμε να καλύψουμε το θέμα, προσθέτοντας όγκο. Επίσης, αν χρησιμοποιείς προϊόντα κατά της αραίωσης, θα βοηθήσεις πάρα πολύ την κατάσταση. Επιπλέον, μια δίαιτα για υγιή μαλλιά μπορεί να κάνει θαύματα για την εξαφάνιση του προβλήματος, καθώς και ορισμένα συμπληρώματα διατροφής, όπως η βιοτίνη.

Διάβασε ακόμα: 5 καθημερινά τελετουργικά ομορφιάς!

Originally posted 2014-11-28 04:30:43.