Ιδέες και προτάσεις για το Πρωτοχρονιάτικο δείπνο
Είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς και έχετε προσκαλέσει τους φίλους σας για να γιορτάσετε μαζί και να υποδεχτείτε τη νέα χρονιά. Μέχρι την τελευταία στιγμή, αναρωτιέστε τί να μαγειρέψετε για να ευχαριστηθούν οι αγαπημένοι σας.
Εμείς συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συνταγές για ένα ολοκληρωμένο και ξεχωριστό δείπνο και σας τις προτείνουμε:
Welcome Drink
Ξεκινήστε τη βραδιά με ένα κλασσικό γιορτινό κοκτέιλ σε συνταγή του Jamie Oliver

Θα χρειαστείτε: 75 ml χυμό από μανταρίνια, 150 ml λικέρ τύπου Brandy, 225 ml ουίσκι ή κονιάκ, 300 ml χυμό απo cranberry, στικ βανίλιας, ξύσμα από μανταρίνι, 3 κερασάκια(προαιρετικά).
Η προετοιμασία είναι απλή. Τα ανακατεύετε όλα αυτά μαζί και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 με 3 ώρες. Όταν είναι έτοιμο το βγάζετε , ανακατεύετε πάλι για 5 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Συνεχίζετε σερβίροντας ρολό μοσχάρι με μανιτάρια και σπανάκι για κυρίως πιάτο, με πουρέ γλυκοπατάτας και καρύδια σαν ξεχωριστό συνοδευτικό.
Ας δούμε αναλυτικά τις συνταγές:

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας με καρύδια στο φούρνο, προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό και ετοιμάζετε μπεν μαρί. Στο μπεν μαρί, βράζετε τις γλυκοπατάτες μέχρι να μαλακώσουν αρκετά (θα χρειαστούν 20 με 25 λεπτά). Στη συνέχεια, τις βάζετε σε ένα μπολ και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ, ανακατεύετε μέλι, 1 αυγό, μισή κουταλιά της σούπας κανέλα, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ και λίγο αλάτι. Προσθέτετε και τις γλυκοπατάτες και τα ανακατεύετε όλα αυτά μαζί, μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
Στη συνέχεια, σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί, ρίχνετε το μείγμα σας και από πάνω προσθέτετε καρύδια, μαύρη ζάχαρη και κανέλα. Το ψήνετε για 40 με 45 λεπτά και είναι έτοιμο.

Για το ρολό μοσχάρι με μανιτάρια και σπανάκι, προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Βάζετε στο μπολ για το μίξερ, 5 μανιτάρια ψιλοκομμένα, σπανάκι, δενδρολίβανο, ελιές σε κομμάτια, ξύσμα από λεμόνι και πορτοκάλι και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα.
Αλατοπιπερώνετε το ρολό καλά, από όλες τις μεριές και το γεμίζετε με το μείγμα που φτιάξατε . Δένετε το ρολό με σκοινιά, απλά προσέχετε να μην το κάνετε πολύ σφιχτά και σας φύγει η γέμιση απέξω. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λάδι, και σωτάρετε το ρολό μέχρι να πάρει ένα χρυσό-καφέ χρώμα και από τις 2 μεριές. Στη συνέχεια το τοποθετείτε στο ταψί που θα το βάλετε στον φούρνο.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 6 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα βερύκοκα και 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα. Ρίχνετε το μείγμα με το μέλι πάνω στο ρολό, βεβαιώνοντας ότι έχει πάει παντού. Καλύπτετε το ρολό με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο για μια ώρα στους 170.
Μετά, τη μια ώρα, ξεσκεπάζετε το ρολό και το ψήνετε για άλλα 15 λεπτά. Περιμένετε 10 λεπτά, πριν κόψετε και σερβίρετε το ρολό, το οποίο θα είναι ζουμερό μέσα και το χρώμα του κρέατος θα είναι ελαφρώς προς το ροζ στο κέντρο.
Και φυσικά, κλείνετε την βραδιά με μια εναλλακτική Βασιλόπιτα με σοκολάτα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Αφήνετε το βούτυρο λίγη ώρα έξω από το ψυγείο, μέχρι να μαλακώσει και στην συνέχεια το χτυπάτε στο μίξερ, απαλά με 250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη. Στη συνέχεια, σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε 2 βανίλιες, μισή κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο, 2 γραμμάρια μαστίχα, 2 γραμμάρια μαχλέπι, και 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν σκόνη. Έπειτα, προσθέτετε και ξύσμα από 1 πορτοκάλι. Προσθέτετε αυτό, στο μείγμα με το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να γίνουν ένα. Σταδιακά, θα ρίχνετε μέσα στο μείγμα, 4 αυγά μέτρια και 75 γραμμάρια γάλα, ανακατευόντας παράλληλα.
Σε ένα μπεν μαρί, λιώνετε 250 γραμμάρια κουβερτούρα με 250 γραμμάρια βούτυρο. Όταν λιώσουν και γίνουν ένα μείγμα, το αφήνετε να κρυώσει και το προσθέτετε μαζί με το υπόλοιπο. Αφήνετε το μίξερ στην άκρη και ανακατεύοντας με το χέρι, προσθέτετε 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, και 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Ψήνετε στους 180 για 45 με 50 λεπτά.
Καλή όρεξη και Καλή χρονιά σε όλους!
Originally posted 2016-12-30 08:30:36.