Ιδέες και προτάσεις για τη διακόσμηση του εορταστικού τραπεζιού με Αλεξανδρινά
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Ιδέες και προτάσεις για τη διακόσμηση του εορταστικού τραπεζιού με Αλεξανδρινά

September 11, 2023

author:

Parenting.gr

Ιδέες και προτάσεις για τη διακόσμηση του εορταστικού τραπεζιού με Αλεξανδρινά

Τα Χριστούγεννα είναι η μόνη περίοδο του χρόνου που η οικογένεια και οι φίλοι μαζεύονται τόσο συχνά γύρω από το τραπέζι. Η διακόσμηση του τραπεζιού είναι εξίσου σημαντική με το φαγητό και τα ποτά για τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας.

Τα Αλεξανδρινά ταιριάζουν μοναδικά στην διακόσμηση του γιορτινού τραπεζιού, καθώς τα αστεροειδή τους φύλλα εκπέμπουν Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Ένα ακόμα πλεονέκτημα αυτών των ωραίων αστεριών είναι ότι αποτελούν μια πραγματικά ευέλικτη διακόσμηση. Καθώς τα Αλεξανδρινά είναι διαθέσιμα σε πολλά χρώματα, σχήματα και μεγέθη και είναι δυνατόν να παρουσιαστούν είτε με την γλάστρα τους είτε ως κομμένα λουλούδια, ταιριάζουν εύκολα με κάθε διαφορετικό διακοσμητικό στυλ.

Λιτό στυλ: Ποικιλίες Αλεξανδρινού σε αποχρώσεις του πράσινου και του λευκού

2016_poinsettia_table_decoration_scandinavian_01
Για μια αναζωογονητική αντίθεση από τις παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις που συχνά μοιάζουν αρκετά “φορτωμένες”, σε αυτή την απλή διακόσμηση κυριαρχούν οι αποχρώσεις του λευκού και του πράσινου.
Τα λευκά κομμένα Αλεξανδρινά στα πιάτα του κάθε προσκεκλημένου, αλλά και η σύνθεση στο μέσον του τραπεζιού υποδέχονται θερμά τους συνδαιτυμόνες.
Από την άλλη, η διακριτική διακόσμηση με λευκά, κομμένα Αλεξανδρινά σε πράσινα γυάλινα και γκρι κεραμικά βάζα στο περβάζι έρχεται να συμπληρώσει αρμονικά και να τραβήξει τα βλέμματα των προσκεκλημένων σας.

Δεν χρειάζεται να προτιμούμε πάντα ένα Χριστουγεννιάτικο στεφάνι, καθώς αυτή η σύγχρονη εναλλακτική διακόσμηση θα εντυπωσιάσει χάρη στην κομψή και περίτεχνη εμφάνισή της. Ως βάση χρησιμοποιούμαι έναν μακρύ δίσκο με 4 μεγάλα κεριά, ίδιου μεγέθους, τοποθετημένα στη σειρά. Η προσθήκη μίνι Αλεξανδρινών σε μικρά βάζα, κουκουναριών και μήλων δίνει μια ακόμη πιο γιορτινή αίσθηση.

Για να καλωσορίσετε γιορτινά τους καλεσμένους σας μπορείτε να ετοιμάσετε μια σύνθεση στο πιάτο του καθενός, με Αλεξανδρινά, κλαδιά ελάτου, κουκουνάρια και μήλα.          Σημαντικό: οι φρεσκοκομμένοι μίσχοι των Αλεξανδρινών θα πρέπει να τοποθετούνται σε νερό με θερμοκρασία 60°C για περίπου πέντε δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε κρύο νερό, προκειμένου να στεγανοποιηθεί ο μίσχος. Τυλίξτε τις άκρες των μίσχων με πράσινη ταινία ή βάλτε τα σε δοχεία με νερό για να μην έρθουν σε επαφή με το πιάτο.

Κλασσικό στύλ: Διακόσμηση τραπεζιού με κόκκινα Αλεξανδρινά και κλαδιά από έλατο 2016_poinsettia_table_decoration_classic_01
Τα κόκκινα Αλεξανδρινά και τα κλαδιά από έλατο κυριαρχούν σε αυτή τη διακόσμηση, η οποία είναι μεν σε κλασσικό στυλ, αλλά όχι και παλαιομοδίτικη. Τα ξεχωριστά διακοσμητικά στοιχεία, όπως για παράδειγμα η χάλκινη κανάτα και το τετράγωνο κηροπήγιο, κατασκευασμένο από γυαλί και μέταλλό προσδίδουν σε αυτή τη σύνθεση, με τα παραδοσιακά χρώματα των Χριστουγέννων, το κόκκινο και το πράσινο, μία μοντέρνα σκανδιναβική πινελιά.

2016_poinsettia_table_decoration_classic_02
Το κηροπήγιο με τα τέσσερα κεριά στο κέντρο του τραπεζιού παρέχει μία κομψή βάση για την εορταστική διακόσμηση, η οποία προσφέρει μία απλή και όμορφη εναλλακτική λύση αντί για το κλασσικό στεφάνι. Απλά προσθέστε ένα κόκκινο Αλεξανδρινό με την γλάστρα του στο κέντρο του γυάλινου κηροπηγίου και καλύψτε την γλάστρα με βρύα. Επίσης, κόψτε μερικά Αλεξανδρινά, βάλτε τα σε σωλήνες με νερό και τοποθετήστε τα πάνω σε ξύλινα σουπλά, για να πετύχετε ένα αστραφτερό και όμορφο αποτέλεσμα, μια διακόσμηση που θα υποδεχτεί τους καλεσμένους με ζεστασιά και θα προσθέσει μία εορταστική νότα το τραπέζι σας.

Κάτι περισσότερο από απλά Χριστουγεννιάτικο: Γιορτινή και ρομαντική σύνθεση με Αλεξανδρινά 2016_poinsettia_wedding_10
Είτε μεμονωμένα σε ένα όμορφο μικρό βάζο ή σε συνδυασμό με άλλα λουλούδια, το Αλεξανδρινό προκαλεί θαυμασμό σε κάθε εορταστική περίσταση το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Σε αυτή την απλή, αλλά συνάμα πολύ όμορφη σύνθεση το Αλεξανδρινό επιδεικνύει τη μεγαλοπρέπεια και την ευελιξία του, είτε ως φυτό σε γλάστρα είτε ως κομμένο λουλούδι. Για τη σύνθεση αυτή το Αλεξανδρινό έχει συνδυαστεί άψογα με γαρίφαλα, μίνι ζέρμπερα και τριαντάφυλλα, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε μικρά, διακοσμητικά βάζα, που στέκονται πάνω σε μια γυάλινη πιατέλα, δημιουργώντας ένα κομψό και ρομαντικό εφέ.

Περισσότερες διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες σχετικά με το Αλεξανδρινό μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ .
Σχετικά με την πρωτοβουλία Stars for Europe
Η Stars for Europe (SfE) αποτελεί μια πρωτοβουλία μάρκετινγκ που ιδρύθηκε από τις Ευρωπαϊκές εταιρείες καλλιέργειας Αλεξανδρινών Dümmen GmbH, Syngenta Seeds BV, Dümmen Group BV and Selecta Klemm GmbH & Co. KG. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2000, με σκοπό την προώθηση της μακρόχρονης πώλησης Αλεξανδρινών στην Ευρώπη.

Originally posted 2019-04-02 01:44:26.