Ιδέες για χειροποίητα καλοκαιρινά δώρα
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Ιδέες για χειροποίητα καλοκαιρινά δώρα

November 16, 2019

author:

Parenting.gr

Ιδέες για χειροποίητα καλοκαιρινά δώρα

Το καλοκαίρι τα παιδιά έχουν ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστούν αλλά και για να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους.
Οι χειροτεχνίες αποτελούν μια ενδιαφέρουσα και επιμορφωτική δημιουργική απασχόληση, που τα ενθουσιάζει και τα γοητεύει.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις προτάσεις μας για καλοκαιρινά δώρα από … τα χεράκια σας.

Στεφάνι με κοχύλια
summer gifts1
Υλικά
Χοντρό χαρτόνι
Κοχύλια, βότσαλα και άμμος παραλίας
Πινέλο
Κόλλα
Μαρκαδόροι
Κορδόνι
Δυο στρογγυλά μπολ σε διαφορετικά μεγέθη
Κατασκευή
Τοποθετήστε το μεγάλο μπολ πάνω στο χαρτόνι και σχεδιάστε με ένα μολύβι το κύκλο. Κόψτε προσεχτικά με το ψαλίδι το περίγραμμα. Πάνω στον δίσκο που αποσπάσατε, κεντράρετε το μικρότερο μπολ και σχεδιάστε έναν μικρότερο κύκλο. Με το ψαλίδι κόψτε προσεκτικά τον εσωτερικό κύκλο.
Αποσπάστε τον δακτύλιο και με την βοήθεια των μαρκαδόρων ή άλλων υλικών βάψτε τις επιφάνειές του. Εναλλακτικά, απλώστε σε όλη την επιφάνεια του δακτυλίου υγρή κόλλα με τη βοήθεια του πινέλου. Πασπαλίστε μετά την επιφάνειά του με άμμο και περιμένετε λίγα λεπτά για να στεγνώσει.
Αλείψτε με κόλλα τις άκρες των κοχυλιών και των βότσαλων που θα χρησιμοποιήσετε για την διακόσμηση. Τοποθετήστε τα κοχύλια στα σημεία που θέλετε. Περιμένετε όσο χρειαστεί μέχρι το στεφάνι να στεγνώσει καλά. Τέλος, περάστε το κορδόνι μέσα από το στεφάνι για να μπορέσετε να το κρεμάσετε.

“Μορφές” από κοχύλια
summer gifts2
Υλικά
Κοχύλια σε πολλά μεγέθη και σχέδια
Χάντρες πολύχρωμες
Πινέλο
Κόλλα υγρή
Κόλλα-πλαστελίνη
Κατασκευή
Απλώστε όλα τα κοχύλια σας σε μια επιφάνεια. Ξεκινήστε να πειραματίζεστε με συνδυασμούς, προσπαθώντας να δημιουργήσετε ένα ζωάκι, ή ένα ψάρι. Κάντε αρκετές δοκιμές μέχρι να δημιουργήστε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε την κόλλα-πλαστελίνη, για να στερεώσετε προσωρινά τις ιδέες σας.
Διαμορφώστε τα επιμέρους στοιχεία των μορφών σας δηλαδή τα χαρακτηριστικά των προσώπων ή άλλες λεπτομέρειες. Κολλήστε προσεχτικά χάντρες για μάτια ή στόμα και κλωστές για μαλλιά. Δείξτε λίγη υπομονή μέχρι να κολλήσουν. Στη συνέχεια κολλήστε με υγρή κόλλα τα επιμέρους κοχύλια-μέρη της κατασκευής. Υποστηρίξτε τις “αρθρώσεις” με κόλλα-πλαστελίνη, μέχρι να σταθεροποιηθεί η υγρή κόλλα. Όταν η κατασκευή έχει “σταθεί” αφαιρέστε τα κομμάτια της πλαστελίνης.

Μαγνητικό παιχνίδι με ψαράκια
summer gifts3
Υλικά
Πολύχρωμα χαρτόνια
Συνδετήρες
Μαγνήτες
Κλωστές σε κομμάτια
Ξυλάκια
Εκτέλεση
Κόψτε τα χαρτόνια σε σχήμα ψαριού. Στερεώστε έπειτα στη “μύτη” τους έναν συνδετήρα. Δέστε σε κάθε ξυλάκι μία κλωστή από την άκρη. Στην άλλη άκρη στερεώστε με κόμπο ένα από τα κομματάκια των μαγνητών. Το παιχνίδι είναι έτοιμο! Ξεκινήστε λοιπόν το “ψάρεμα”!

***Αν θέλετε να ρίξετε τα “ψάρια” σας στο νερό, τότε πλαστικοποιήστε τα χαρτόνια, με τη βοήθεια του ειδικού μηχανήματος, ή με ντύμα για βιβλία.

Το αποτύπωμα του χεριού σας…γίνεται ψαράκι
summer gifts4
Υλικά
Μπλε χαρτόνι
Πολύχρωμη κόλλα γλασέ
Κόλλα χαρτιών
Βότσαλα ή φασόλια ξερά
Λευκές χάντρες
Μαρκαδόρος
Ματάκι
Εκτέλεση
Σχεδιάστε μια γυάλα όπως φαίνεται στη φωτογραφία, πάνω στο μπλε χαρτόνι. Κόψτε προσεχτικά με το ψαλίδι. Στην κόλλα γλασέ σχεδιάστε με ένα μολύβι την παλάμη του παιδιού και κόψτε το περίγραμμα προσεχτικά. Στο κάτω μέρος της γυάλας κολλήστε τα φασόλια και περίπου στο κέντρο της τοποθετήστε την “παλάμη”. Σχεδιάστε στη συνέχεια με τον μαρκαδόρο τα χαρακτηριστικά του προσώπου στο ψάρι και κολλήστε το ψεύτικο μάτι. Προσθέστε τέλος τις λευκές χάντρες κοντά στο στόμα του ψαριού, για να μοιάζουν με μπουρμπουλήθρες.

Δημιουργήστε μαζί με τα παιδιά σας εύκολες και καλοκαιρινές χειροτεχνίες και προσφέρετε δώρα από τα χεράκια σας …

Originally posted 2016-07-26 04:30:08.