Παιδικά γραφεία για ένα, δύο ή ακόμα περισσότερα παιδιά!
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Παιδικά γραφεία για ένα, δύο ή ακόμα περισσότερα παιδιά!

December 28, 2019

author:

Parenting.gr

Παιδικά γραφεία για ένα, δύο ή ακόμα περισσότερα παιδιά!

H σχολική χρονιά ξεκινά σε λίγες ημέρες. Παιδιά και γονείς βρίσκονται σε “πυρετό” προετοιμασιών.
Συνήθως τα πρώτα που σκεφτόμαστε ότι πρέπει να τακτοποιήσουμε είναι η σχολική τσάντα και τα σχολικά είδη. Παρόλα αυτά, μία από τις πιο σημαντικές και δαπανηρές(!) ανάγκες της περιόδου είναι το παιδικό γραφείο.
Ξαφνικά το παιδικό δωμάτιο πρέπει να αλλάξει είτε για να μεταμορφωθεί σε χώρο μελέτης είτε για να υποδεχτεί καινούργιους μαθητές.
Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς όμορφες και πρακτικές επιλογές για ένα, δυο ή περισσότερους μαθητές.

ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ
Εάν ο μαθητής σας είναι ένα μικρό “πρωτάκι”, μη διστάσετε να δημιουργήσετε ένα χρωματιστό γραφείο με “θέμα” που αγαπάει. Το παιδί θα χαίρεται το χώρο της μελέτης και με τον καιρό θα συνηθίσει τη διαδικασία χωρίς να αντιδρα. Η δική μας πρόταση για το θέμα, εάν έχετε κορίτσι, είναι η αγαπημένη κουκουβάγια!

desk2

Ενώ εάν έχετε αγόρι, προτείνουμε  να δώσετε στο δωμάτιο θαλασσινό θέμα και να μετατρέψετε το γραφείο σε έναν … καρχαρία. Είναι λίγο δύσκολη αλλά μοναδική ιδέα! Οι λεπτομέρειες στον υπόλοιπο χώρο μπορούν να βοηθήσουν πολύ στην υλοποίηση αυτής της προσπάθειας.

desk5

Εάν ο μαθητής σας μεγαλώνει και δεν επιθυμεί “πολύπλοκες” και σύνθετες επιλογές, επιλέξτε μια πιο μίνιμαλ ιδέα. Δώστε έμφαση στους συνδυασμούς των χρωμάτων και στα ξεκάθαρα σχήματα. Εμείς για τη φετινή χρονιά προτείνουμε το κίτρινο χρώμα και σας δίνουμε δύο διαφορετικές ιδέες.
desk4
Εξαιρετική ιδέα το ξύλινο αρχίγραμμα στο παράθυρο αλλά και ο πίνακας όπου μπορεί το παιδί να κρατά σημειώσεις.
desk8
ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ
Εάν έχετε δύο μαθητές στον ίδιο χώρο, σας προτείνουμε να εκμεταλλευτείτε το ύψος του δωματίου. Ανεβάστε ψηλά τα κρεβάτια και αξιοποιήστε το χώρο που μένει ελεύθερος για τα γραφεία των παιδιών. Είναι μια πρακτική ιδέα που διευκολύνει πολλούς γονείς.
desk1Εάν έχετε περισσότερο χώρο, προσθέστε βιβλιοθήκες που θα δημιουργήσουν κι ένα “τυπικό” χώρισμα ανάμεσα στα 2 γραφεία. Ιδανικό για πιο μεγάλα παιδιά που χρειάζονται ησυχία για να διαβάζουν και να συγκεντρωθούν.
desk3
Για μικρούς ακόμα μαθητές, επιλέξετε μικρά γραφεία και καρέκλες. Ξεχωρίστε δημιουργώντας μια όμορφη ιδέα/κατασκευή στον τοίχο.
desk7
Εαν έχετε κλασικά (σχεδόν vintage) γούστα, επιλέξτε τα παλιά θρανία-πάγκους. Βάψτε τα με έντονα χρώματα και τοποθετήστε ένα μαυροπίνακα με κιμωλία στον τοίχο. Ομολογουμένως θα δώσετε ξεχωριστή αισθητική στο χώρο!desk10
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ…
Eάν μένουν “πολλά” παιδιά στον ίδιο δωμάτιο, προτιμήστε μια μακρόστενη διάταξη για τα γραφεία και επιλέξτε διαφορετικά χρώματα για τις καρέκλες. Πρωτοτυπήστε στολίζοντας τους τοίχους με το αρχικό γράμμα από τα ονόματα των παιδιών!

desk9

Πηγή Φωτογραφιών: Pinterest

Originally posted 2016-09-06 04:30:40.