Ιδέες για παιδικό χριστουγεννιάτικο party
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Ιδέες για παιδικό χριστουγεννιάτικο party

December 22, 2018

author:

Parenting.gr

Ιδέες για παιδικό χριστουγεννιάτικο party

Το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς δεν είναι αυτό ακριβώς που περιμένει ένα παιδί για να γιορτάσει. Με αφορμή το κλείσιμο των σχολείων, τα παιδιά θέλουν να χορτάσουν τη ζεστασιά του στολισμένου σπιτιού. Να χαλαρώσουν στους καναπέδες με ταινίες και να παίξουν στη μοκέτα με τους φίλους τους. Θέλουν βόλτες, παιχνίδι στη φύση και πολλά ακόμα και φυσικά δεν θα έλεγαν όχι σε ένα χριστουγεννιάτικο παιδικό party! Δεν είναι ανάγκη να οργανώσετε κάτι πολύ μεγάλο όπως θα κάνατε για παράδειγμα σε ένα party γενεθλίων. Τους καλύτερούς τους φίλους και ιδέες για να περάσουν ονειρεμένα.

Μια ωραία ιδέα θα ήταν να ξεκινήσει το party νωρίς το μεσημέρι ώστε τα παιδιά να έχουν χρόνο να χορτάσουν παιχνίδι. Ό,τι κάνουν και ό,τι κάνετε πρέπει να έχει μια νότα από Χριστούγεννα, διαφορετικά πρόκειται για play date και όχι για χριστουγεννιάτικο party. Το σπίτι πρέπει να είναι ζεστό, καθαρό, στολισμένο ενώ δεν θα πρέπει να παραλείψετε τη χριστουγεννιάτικη μουσική. Βρείτε όλα τα χριστουγεννιάτικα παιδικά τραγούδια που αρέσουν στα παιδιά και βεβαίως κάλαντα!

Ετοιμάστε τους μπουφέ με εύκολα σνακς προσπαθώντας να δώσετε και εκεί εορταστικό χαρακτήρα. Όχι γεμιστή γαλοπούλα και αγριογούρουνο βεβαίως, αλλά καναπεδάκια σε σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου, πίτσα αστεράκι και ό,τι άλλο εμπνευστείτε! Μην παραλείψετε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα και τα μάφινς που αγαπούν τα παιδιά.

Δώστε τους χώρο για να παίξουν και να κυλιστούν στη μοκέτα σας. Βρείτε τις πιο ωραίες παιδικές χριστουγεννιάτικες ταινίες και αφήστε τα να χαλαρώσουν στους καναπέδες. Βγάλτε πολλές φωτογραφίες και ετοιμάστε μαζί τους αυτοσχέδια αναμνηστικά χριστουγεννιάτικα δωράκια για να θυμούνται αυτή τη μέρα. Και φυσικά, μια ωραία ιδέα θα ήταν να ετοιμάσετε μαζί τους μπισκότα ή να συσκευάσετε τρόφιμα και ό,τι άλλο μπορείτε για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Στο party του παιδιού σας για τα Χριστούγεννα χωρά μια καλή πράξη και υπάρχει κάθε καλός λόγος για να τους την προτείνετε.