Θηλασμός και καλοκαίρι
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Θηλασμός και καλοκαίρι

December 3, 2019

author:

Parenting.gr

Θηλασμός και καλοκαίρι

Φυσικά και επιτρέπεται ο θηλασμός το καλοκαίρι. Για να μην σας πω επιβάλλεται, αν και εφόσον το επιθυμείτε, να συνεχίσετε να θηλάζετε κανονικά όλο το καλοκαίρι. Αδιαφορείστε πλήρως για τα “περίεργα” μάτια και λόγια που μπορεί κάποιοι λένε και προετοιμαστείτε να ζήσετε τη μοναδική εμπειρία του θηλασμού και στην παραλία.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας διευκολύνουν:

Η ζέστη φέρνει δίψα και σε εσάς και στο μωράκι σας

Συνεπώς, το μωρό σας μπορεί να σας ζητάει πιο συχνούς και πολλούς θηλασμούς. Ο λόγος είναι ότι το νερό που χρειάζεται το παίρνει από το μητρικό γάλα και συνεπώς ενώ το ταίζετε το ξεδιψάτε. Εσείς μην ξεχνάτε να παίρνετε μαζί σας ένα θερμός με δροσερό νερό και να πίνετε αρκετούς φυσικούς χυμούς.

Προφυλαχθείτε από τον ήλιο

Κι εσείς και το μωράκι σας. Επιλέξτε ένα σκιερό μέρος για να θηλάσετε αλλά σε κάθε περίπτωση εφαρμόστε και στο μωρό σας αντηλιακό και φορέστε του καπέλο. Εάν ιδρώνετε τοποθετήστε ανάμεσα σε εσάς και το μωρό σας μια απορροφητική βαμβακερή πετσετούλα. Ωραία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε ένα παρεό για να καλυφτείτε αλλά και να κρατήσετε τυχόν ενοχλητικά βλέμματα μακρυά σας.
shutterstock_439749340

Μην σταματήσετε τα μπάνια σας

Ο θηλασμός επιτρέπεται τόσο στη θάλασσα όσο και στην πισίνα! Προφανώς το μητρικό γάλα δεν επηρεάζεται από τη θερμοκρασία που ανεβάζει το σώμα σας λόγω του ήλιου, ούτε από τη θερμοκρασία του νερού.  Δεν χρειάζεται να ξεπλένετε το στήθος σας μετά το μπάνιο. Όπως γνωρίζετε, το μητρικό γάλα προστατεύει το μωράκι από τα μικρόβια. Εάν παρόλο αυτά, θέλετε να το κάνετε αρκεί να χρησιμοποιήσετε λίγο καθαρό νερό ή να τρίψετε μητρικό γάλα γύρω από τη θηλή σας. Εάν φοράτε αντηλιακό, μπορείτε να το εφαρμόσετε στο στήθος σας αλλά θα πρέπει να αποφύγετε την περιοχή της θηλής και της θηλαίας άλω.

Τέλος, ένας συνηθισμένος φόβος που αντιμετωπίζουν οι θηλάζουσες μαμάδες είναι μήπως το στήθος τους στάζει και λερώσουν το μαγιό τους. Για να προστατευτείτε από αυτό τον “κίνδυνο”, μπορείτε να δοκιμάσετε να αγοράσετε από το φαρμακείο αδιάβροχα αυτοκόλλητα επιθέματα.

Απολαύστε το θηλασμό και το καλοκαίρι χωρίς κανέναν ενδοιασμό! Καλά μπάνια θηλάζουσες μαμάδες.

Originally posted 2016-08-19 04:30:00.