Θεραπείες γονιμότητας: όσα θέλεις να ξέρεις
ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Θεραπείες γονιμότητας: όσα θέλεις να ξέρεις

July 20, 2019

author:

Parenting.gr

Θεραπείες γονιμότητας: όσα θέλεις να ξέρεις

Ποιες θεραπείες γονιμότητας είναι διαθέσιμες;

Οι θεραπευτικές επιλογές σας διαφέρουν ανάλογα με την αιτία των προβλημάτων γονιμότητας σας. Ο γιατρός μπορεί να προτείνει πρώτα τις λιγότερο επεμβατικές διαδικασίες. Θεραπείες όπως η τεχνητή γονιμοποίηση είναι γνωστές και με ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία, αλλά πρόκειται για  δαπανηρή και πολύπλοκη διαδικασία. Επίσης, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα υπογονιμότητας επιτυχώς με φαρμακευτική αγωγή ή με χειρουργική επέμβαση.
Η σωστή θεραπεία για εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οι εξής:
– η ηλικία
– η αιτία του προβλήματος γονιμότητας
– η ποιότητα του σπέρματος του συντρόφου σου
– πόσο καιρό εσύ και ο σύντροφός σου αντιμετωπίζετε προβλήματα γονιμότητας
– αν είχες μια προηγούμενη εγκυμοσύνη
Εδώ βλέπουμε τους τύπους των θεραπειών γονιμότητας που είναι διαθέσιμοι, από την λιγότερο επεμβατική για την πιο επεμβατική:
Φάρμακα γονιμότητας. Αν οι ορμόνες σου ή οι ορμόνες του συντρόφου σου είναι εκτός ισορροπίας, τα φάρμακα αυτά μπορούν να φέρουν το αναπαραγωγικό σας σύστημα και πάλι στο προσκήνιο.
Η ενδομήτρια σπερματέγχυση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σπέρμα χρειάζεται μια διευκόλυνση για να βρει το ωάριο. Μια συμπυκνωμένη δόση σπέρματος του συντρόφου τοποθετείται στη μήτρα ή στις σάλπιγγες. Η μέθοδος αυτή μπορεί επίσης να βοηθήσει αν το σπέρμα του συντρόφου σου δεν μπορεί να περάσει μέσα από την τραχηλική βλέννα. Αν απαιτείται, μπορεί να χρησιμοποιηθεί δότης σπέρματος.
Χειρουργική επέμβαση. Αποκλεισμένοι σωλήνες, ενδομητρίωση, ινομυώματα και κύστεις των ωοθηκών αποτελούν όλα ένα μέρος των προβλημάτων γονιμότητας και μπορούν να αντιμετωπιστούν με χειρουργική επέμβαση.
Υποβοηθούμενες θεραπείες σύλληψης. Τα φάρμακα γονιμότητας και άλλες συμβατικές θεραπευτικές επιλογές συνδυάζονται με διαδικασίες υψηλής τεχνολογίας, όπως η συλλογή των ωαρίων, για τη θεραπεία των προβλημάτων υπογονιμότητας.

Ποιες είναι οι πιθανότητές να μείνω έγκυος με την θεραπευτική αγωγή;

Η επιτυχία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αιτία του προβλήματος γονιμότητας και την ηλικία σας. Είναι πιο πιθανό να μείνεις έγκυος, αν είσαι κάτω των 35 ετών, ενώ τα ποσοστά επιτυχίας αρχίζουν να πέφτουν δραματικά αν είσαι μεγαλύτερη από 35. Αλλά εσείς και ο σύντροφός σας θα κάνετε θετικά βήματα προς την κατεύθυνση της εγκυμοσύνης αυξάνοντας τις πιθανότητές σας μέσα από την προσαρμογή του τρόπου ζωής σας.
Ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ και της πρόσληψης καφεΐνης,η βελτίωση της διατροφής σου,  η διακοπή του καπνίσματος, είναι παράγοντες που θα ενισχύσουν τις πιθανότητές να μείνεις έγκυος. Πολύ σημαντική είναι και η διατροφή του μέλλοντα πατέρα.
Μπορείτε να εξετάσετε συμπληρωματικές θεραπείες, όπως ο βελονισμός ή η ομοιοπαθητική, για να αυξήσετε τις πιθανότητές για σύλληψη. Ωστόσο, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία για το πόσο αποτελεσματικά είναι αυτές οι θεραπείες. Πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συμπληρώματα, όπως βότανα, μαζί με φάρμακα γονιμότητας. Μπορεί να επηρεάσουν το πως λειτουργούν τα φάρμακα γονιμότητας στον οργανισμό σου.
Οι προσπάθειες για ένα μωρό μέσα από μια θεραπεία γονιμότητας μπορεί να αποτελεί μια συναισθηματική αποστράγγιση,η οποία αποτελεί ένα μείγμα από ελπίδα και απογοήτευση. Έτσι, είναι σημαντικό να προετοιμαστείτε συναισθηματικά θα αντιμετωπίσετε μπροστά σας.
Για μερικά ζευγάρια, το άγχος και η κατάθλιψη γίνονται μέρος της πρόκλησης της υπογονιμότητας. Αρχικά, προσπαθήστε να σκεφτείτε τρόπους για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση. Είναι καλύτερο να μην κουκουλώνετε τα συναισθήματά σας. Βρείτε ένα πρόθυμο φίλο, ή κάποιον επαγγελματία για να μιλήσετε πριν από την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, και ενώ περνάτε από θεραπεία γονιμότητας.
Όποια και αν είναι η θεραπεία σας,η κλινική σας θα πρέπει να είναι σε θέση να σας προσφέρει συμβουλευτική.

Originally posted 2014-09-05 11:59:34.