Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά από το Θέατρο της Ημέρας
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά από το Θέατρο της Ημέρας

January 30, 2020

author:

Parenting.gr

Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά από το Θέατρο της Ημέρας

Το Θέατρο της Ημέρας, με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Ανδρομάχης Μοντζολή και τη Διεύθυνση Σπουδών του Λάκη Κουρετζή, συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια λειτουργίας και συνεχούς προσφοράς στο παιδί και τους ενήλικες.
Με κύριο άξονα το θεατρικό παιχνίδι, εφαρμόζει ένα φιλόδοξο και μοναδικό πρόγραμμα με ψυχαγωγικές  και εκπαιδευτικές δραστηριότητες στον υπέροχο χώρο του.

Συγκεκριμένα, κάθε Παρασκευή πραγματοποιούνται:
Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού & Δημιουργικής Έκφρασης για παιδιά 2,5 – 4 ετών, 4 – 7 ετών και 8 – 12 ετών
Στα Εργαστήρια, μέσα από πολλαπλές τεχνικές και ερεθίσματα, τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία τους, αναπτύσσουν τη δημιουργική έκφραση και φαντασία και καλλιεργούνται αισθητικά δια μέσου του Θεατρικού παιχνιδιού και του θεάτρου. / Ώρα Έναρξης 6:30μ.μ.-7:45μ.μ.
Θεατρικό Εργαστήρι για Εφήβους, για παιδιά 12 – 17 ετών
Η προσέγγιση δια μέσου του παιχνιδιού των ρόλων, της επικοινωνίας στη θεατρική πράξη και του μυστηρίου της παράστασης./ Ώρα Έναρξης 7:45μ.μ.-9:00μ.μ.

Το Θεατρικό Παιχνίδι αποτελεί πρωτότυπη εκπαίδευση και επιστημονική μέθοδο, δημιουργία και καρπό πολύχρονων μελετών και πρακτικών εφαρμογών του Λάκη Κουρετζή, που εδώ και 25 χρόνια εφαρμόζεται και στεγάζεται στο Θέατρο της Ημέρας στην Αθήνα.
Συνιστά τον κύριο άξονα της παιδαγωγικής θεατρικής έκφρασης. Μαζί με τη Μουσική και την Εικαστική Αγωγή συγκροτούν το περιεχόμενο του προγράμματος αισθητικής αγωγής όπως καθορίζεται από το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας (Π.Δ. 132/1990), αλλά και από τη σύγχρονη ψυχοπαιδαγωγική επιστήμη που επιδιώκει τη δια μέσου των τεχνών σύνδεση του πολιτισμού με την εκπαίδευση.

Οι Υπεύθυνοι των Εργαστηρίων είναι Εμψυχωτές – Θεατροπαιδαγωγοί, απόφοιτοι της τριετούς Σχολής του Θεάτρου της Ημέρας με μεγάλη εμπειρία στο παιδί και το θεατρικό παιχνίδι.

Το θεατρικό παιχνίδι:
Αποτελεί τρόπο έκφρασης, θεατρικής αγωγής και προσέγγισης του θεάτρου.
Βοηθάει το παιδί να προβεί σε μια θέαση τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού του κόσμου και δρα συλλογικά.
Συντελεί στην ενεργοποίηση του παιδιού, στην απελευθέρωση της φαντασίας του, στην καλλιέργεια της ψυχοκινητικής του έκφρασης, στην κοινωνικοποίηση του και στην εξοικείωση του με την τέχνη.

Tips:
Για πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Γραμματεία του Θεάτρου στο τηλέφωνο 210 6929090.
Το Θέατρο της Ημέρας βρίσκεται στη διεύθυνση Ν. Γεννηματά 20, Αμπελόκηποι, δίπλα στο Μετρό Πανόρμου.

Originally posted 2016-09-20 10:30:32.