Θα μπορούσε και το ένα παιδί να είναι αρκετό για εσάς;
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Θα μπορούσε και το ένα παιδί να είναι αρκετό για εσάς;

July 3, 2020

author:

Parenting.gr

Θα μπορούσε και το ένα παιδί να είναι αρκετό για εσάς;

Για τις περισσότερες οικογένειες, ένα παιδί δεν είναι αρκετό. Η μέση γυναίκα σύμφωνα με τις στατιστικές, θα έχει δύο παιδιά. Αλλά κάποιοι αφοπλιστικά ειλικρινείς γονείς παραδέχονται ότι η απόφαση να έχουν ένα δεύτερο παιδί συχνά βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε αυτό που είναι καλύτερο για το πρώτο παιδί, και όχι αυτό που είναι σωστό για την μαμά και τον μπαμπά. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα παιδιά χρειάζονται αδέλφια για συντροφικότητα και για να μην ‘κακομάθουν’ μεγαλώνοντας. Οι γονείς που επιμένουν στο ένα παιδί συχνά αντιμετωπίζονται ως εγωιστές.

Η Σύλβια, η μαμά του 6-χρονου Νίκου μαρτυρά: “Δεν είχα ποτέ την ανάγκη για δεύτερο παιδί. Ο Νίκος είναι ένα απίθανο παιδί. Κοιμάται με ευκολία, είναι πάντα ευδιάθετος, και είναι έξυπνος. Επιπλέον, μας αρέσει ο τρόπος ζωής μας τώρα. Είναι ευχάριστος για όλους. Αυτό δεν είναι εύκολο να το πεις, επειδή δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Οι ξένοι μάς αντιμετωπίζουν συχνά σαν να είμαστε εγωιστές”. Όσον αφορά το θέμα της συντροφικότητας, η Σύλβια λέει ότι ο Νίκος έχει πάρα πολλούς φίλους, και είναι πολύ κοντά στα ξαδέλφια του και τους συμμαθητές του. Και για όσους πιστεύουν ότι η Σύλβια δεν ξέρει τις χαρές του να έχεις αδέλφια, η ίδια έχει 4 και είναι όλοι τους πολύ δεμένοι.

Οι έρευνες φαίνεται να υποστηρίζουν την πλευρά της Σύλβια, σε μεγάλο βαθμό. Σύμφωνα με τον Bill McKibben, συγγραφέα του «Ίσως Ένα»: Οι μελέτες δείχνουν ότι τα μοναχοπαίδια έχουν την τάση να τα πηγαίνουν καλύτερα στο σχολείο, και ιδιαίτερα στον τομέα της επιστήμης, τα μαθηματικά και τη λογοτεχνία, έχουν περισσότερους φίλους, και είναι πιο ευέλικτα για τους ρόλους των φύλων από ό, τι τα παιδιά σε μεγαλύτερες οικογένειες. Έτσι, εάν σκέφτεστε πως ίσως θα θέλατε να σταματήσετε στο ένα και θέλετε να μιλήσετε σε μερικούς ομοϊδεάτες τους γονείς, επισκεφθείτε το forum μας και γράψτε τις απόψεις σας γύρω από αυτό το θέμα.

Διαβάστε επίσης:

5 επαγγέλματα που δεν είχες σκεφτεί ότι μπορείς να ασκήσεις από το σπίτι!

13 σημάδια ότι είστε έτοιμοι για άλλο ένα μωρό

7 τρόποι να αντιμετωπίσετε τις τύψεις της μητρότητας

 

Originally posted 2015-10-10 07:40:07.