Θέλετε να μεγαλώσετε επιτυχημένα παιδιά; Μην τους το κάνετε εύκολο
ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ Επικαιρότητα ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΑΓΑΠΗ

Θέλετε να μεγαλώσετε επιτυχημένα παιδιά; Μην τους το κάνετε εύκολο

July 18, 2019

author:

Parenting.gr

Θέλετε να μεγαλώσετε επιτυχημένα παιδιά; Μην τους το κάνετε εύκολο

Θέλετε να μεγαλώσετε επιτυχημένα παιδιά; Μην τους το κάνετε εύκολο, λέει η μητέρα της CEO του YouTube, και της συνιδρύτριας του 23andMe.

Οι περισσότεροι γονείς θέλουν να δώσουν στα παιδιά τους την καλύτερη δυνατή ζωή. Αλλά λάβετε υπόψη: Σύμφωνα με την Esther Wojcicki, υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ της “καλύτερης” και της “πιο εύκολης” ζωής.

“Είναι σημαντικό να αντισταθείτε στην επιθυμία να δώσετε στο παιδί σας όλα όσα δεν είχατε”, λέει η “Θεά της Silicon Valley”, μιλώντας στη σκηνή της διάσκεψης κορυφής των γυναικών Forbes 2019. «Εάν σκέφτεστε πώς να αποκτήσετε δημιουργικότητα και καινοτομία, έρχεται όταν δεν έχετε τα πάντα».

Αν υπάρχει κάποιος να δώσει γονικές συμβουλές είναι σίγουρα εκείνη. Η Wojcicki, 77 ετών, είναι η μητέρα δύο εκ των πλουσιότερων αυτοδημιούργητων γυναικών της χώρας: της Anne Wojcicki (καθαρή αξία: 690 εκατομμύρια δολάρια) και της Susan Wojcicki (490 εκατομμύρια δολάρια). Η Susan, η μεγαλύτερη από τις τρεις κόρες της Esther, ήταν η 16η υπάλληλος της Google και είναι η Διευθύνων Σύμβουλος του YouTube. Η Άννα, η νεώτερη, απέκτησε την περιουσία της από το 23andMe, την εταιρεία γονιδιώματος αξίας 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην οποία ήταν συνιδρυτής. Το μεσαίο παιδί της, η Janet, πήρε την ακαδημαϊκή οδό, διερευνώντας παράγοντες κινδύνου πρώιμης ζωής για την παχυσαρκία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Σαν Φρανσίσκο.

Και μπορούν να ευχαριστούν τη μητέρα τους για την επιτυχία τους. Η Esther Wojcicki, κορυφαία εκπαιδευτικός που ίδρυσε το μεγαλύτερο λυκειακό πρόγραμμα μέσων μαζικής ενημέρωσης του έθνους, ήξερε ότι εάν άφηνε τις κόρες της από νωρίς να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις, θα αποκτούσαν ανεξαρτησία και κριτική σκέψη.

“Δεν τους έδωσα τίποτα, ακόμα και όταν ήταν μικρές”, είπε η Wojcicki, στη συνέντευξή της στον Randall Lane, τον διευθυντή περιεχομένου του Forbes. “Έπρεπε να το κερδίσουν”.

Το πρόγραμμά της για το μεγάλωμα των παιδιών της συνοψίζεται στα εξής γράμματα TRICK: εμπιστοσύνη (trust), σεβασμός (respect), ανεξαρτησία (independence), συνεργασία (collaboration) και καλοσύνη (kindness). Λέει ότι οι κόρες της δεν φοβήθηκαν ποτέ να της μιλήσουν και είχαν την εξουσία από μικρή ηλικία να βγάλουν τα δικά τους χρήματα και να τα ξοδέψουν, όπως ήθελαν εκείνες. Έμαθαν να κολυμπούν από τότε που ήταν 12 μηνών.

Πηγή: Parenting.gr