Η τιμή ενός διαζυγίου
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΧΕΣΕΙΣ

Η τιμή ενός διαζυγίου

June 6, 2019

author:

Parenting.gr

Η τιμή ενός διαζυγίου

Είχες την ελπίδα ότι δεν θα φτάνατε εκεί, αλλά συνέβη: εσύ και εκείνος χωρίσατε. Παρ’όλο που είσαι συναισθηματικά φορτισμένη από την ερωτική απογοήτευση, πρέπει να βάλεις σε τάξη τα οικονομικά σου. Οι μαμάδες συνήθως τείνουν να μην διεκδικούν χρήματα από τον πρώην σύζυγό τους, οπότε είναι πιθανό να παραιτηθούν πρόωρα από τα οικονομικά τους διακαιώματα. Είναι κρίσιμο, παρ’όλα αυτά να διεκδικήσεις την οικονομική σου ευημερία, όπως και να εξασφαλίσεις το μέλλον των παιδιών σου επίσης.
1. Συμβουλεύσου έναν ειδικό. O δικηγόρος που διαχειρίζεται το διαζύγιό σου μπορεί να σου παρέχει τις συμβατικές υπηρεσίες του σε χαμηλό κόστος, όμως ίσως εσύ να αντιμετωπίζεις πιο σύνθετα ζητήματα, τα οποία να σχετίζονται με τη δίκαιη κατανομή της περιουσίας, ασφαλιστικές ανάγκες, φοροτεχνικές πολιτικές και πολλά άλλα. Ένας οικονομικός αναλυτής, μπορεί να σε βοηθήσει να διακρίνεις την οικονομική σου θέση, μικροσκοπικά και μακροσκοπικά. Καλό θα ήταν να έρθεις σε επαφή με ένα τέτοιο πρόσωπο ακόμα και πριν η απόφαση για διαζύγιο οριστικοποιηθεί. Έτσι, θα έχεις την ευκαιρία να αυξήσεις τα εισοδήματά σου πριν τον χωρισμό.
2. Μάζεψε λεφτά. Άνοιξε λογαρισμό στο όνομά σου και ξεκίνα να καταθέτεις μερικά ή και όλα τα χρήματα που εισπράττεις. Βγάλε πιστωτική στο όνομά σου μόνο και βγάλε το δικό του από τις δικές σου κάρτες όπου γίνεται. Αν πάλι ο σύζυγός σου είναι ικανός να γιγαντώσει τους λογαριασμούς πριν από την οριστικοποίηση του διαζυγίου, τότε οι ξεχωριστοί λογαριασμοί θα σμικρύνουν την ζημιά, αφού δεν θα έχει πρόσβαση σε όλα σου τα χρήματα.
3. Δοκίμασε να τα βγάλεις πέρα μόνο με τα εισοδήματά σου. Μην περιμένεις μέχρι να βγει το διαζύγιο για να προσαρμόσεις τα έξοδά σου. Ξεκίνα από τώρα να εξακριβώνεις πως θα επιβιώνεις αποκλειστικά και μόνο με τα δικά σου χρήματα, πως θα διαφοροποιήσεις τον τρόπο ζωής σου και ποια έξοδα που αφορούν τα παιδιά πρέπει να διαπραγματευτείς με τον πρώην σύζυγό σου.
4. Σκέψου τη μετακόμιση. Όχι τώρα, αλλά όταν χωρίσετε. Αυτή τη στιγμή σκέψου τον εαυτό σου να μένει αλλού, και αναλογίσου το νοίκι και τα έξοδα που θα αντιμετωπίσεις. Συχνά, οι μητέρες, ενστικτωδώς, διεκδικούν το σπίτι, για να διατηρήσουν το περιβάλλον των παιδιών σταθερό. Όμως για κάποιες περιπτώσεις, η παραμονή στο σπίτι είναι ασύμφορη, λόγω των φόρων, των δόσεων του δανείου και του κόστους συντήρησης. Οπότε να είσαι από τώρα, ανοιχτή για μετακόμιση, ώστε να μην είναι τόσο επώδυνη αν χρειαστεί να πραγματοποιηθεί.

Originally posted 2014-07-01 10:07:26.