Η σωστή φροντίδα για τα Αλεξανδρινά
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Η σωστή φροντίδα για τα Αλεξανδρινά

January 2, 2017

author:

Parenting.gr

Η σωστή φροντίδα για τα Αλεξανδρινά

Βήματα φροντίδας για το φυτό με την κλασσική ομορφιά

Τα Αλεξανδρινά αποτελούν ένα κλασσικό φυτό εσωτερικού χώρου και το Χειμώνα κυριαρχούν. Το λουλούδι αυτό, γνωστό και ως Αστέρι των Χριστουγέννων, εντυπωσιάζει με τα μυτερά του φύλλα και τις γοητευτικές και έντονες αποχρώσεις του.

Η εντυπωσιακή του εμφάνιση αντικατοπτρίζεται επίσης στο επιστημονικό του όνομα, το οποίο το περιγράφει σαν το πιο όμορφο του είδους του: Euphorbia pulcherrima.

Μάλλον χάρη στην ομορφιά του το φυτό αυτό θεωρείται κατά καιρούς ευαίσθητο – πράγμα το οποίο δεν ισχύει και τόσο. Αν ακολουθήσετε μερικούς απλούς κανόνες, μπορείτε να απολαύσετε το αριστοκρατικό αυτό φυτό για πολύ περισσότερο.


Το σωστό πότισμα: Το λιγότερο είναι και το καλύτερο

Οι ανάγκες του Αλεξανδρινού σε νερό είναι μικρές. Ο πιο σημαντικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η βάση του φυτού, κοντά στη ρίζα δεν πρέπει να είναι ούτε τελείως στεγνή, ούτε πολύ βρεγμένη. Το υπερβολικό πότισμα μπορεί να προκαλέσει το σάπισμα της ρίζας.

Μπορείτε να καταλάβετε σε τι κατάσταση βρίσκεται το Αλεξανδρινό από τα φύλλα του: Αν κιτρινίσουν ή πέσουν το πότισμα πρέπει να ελαττωθεί.

Πολλοί λάτρεις των λουλουδιών, στην προσπάθειά τους να τα φροντίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, ποτίζουν περισσότερο απ’όσο πρέπει τα Αλεξανδρινά τους. Αλλά αυτά έχουν περιορισμένη ανάγκη για νερό και μια μικρή δόση κάθε δύο μέρες είναι αρκετή.

Εάν η βάση της ρίζας είναι υγρή δεν χρειάζεται να το ποτίζετε παραπάνω από μια φορά την εβδομάδα με λίγο νερό. Ο κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε είναι ο εξής: Στεγνά φύλλα και κλαδιά, αλλά υγρό χώμα. Όταν το πάνω στρώμα του χώματος έχει στεγνώσει, το φυτό πρέπει να ποτιστεί εκ νέου.

 

Ιδανικό τρίπτυχο: Φως, μέτρια θερμοκρασία, μακριά από ρεύματα

Ο καθένας μπορεί να βρει ένα ιδανικό σημείο στο σπίτι του για το Αλεξανδρινό. Αν εξαιρέσετε τους σκοτεινούς χώρους και τα σημεία που έχουν ρεύμα, όλα τα υπόλοιπα είναι υποψήφια.

Το άπλετο φως είναι σημαντικό, καθώς το Αλεξανδρινό, ως αυθεντικά μεξικάνικο φυτό, αγαπά τα φωτεινά σημεία. Κατά τη διάρκεια των σκοτεινών χειμερινών μηνών το άμεσο φως σε ένα περβάζι είναι ότι πρέπει, ενώ η κατάλληλη θερμοκρασία είναι μεταξύ 15 και 22°C.

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που θέλει προσοχή και αυτό είναι τα ρεύματα αέρα, καθώς το Αλεξανδρινό δεν μπορεί να τα αντέξει. Όταν αερίζεται το δωμάτιο, βάλτε το φυτό σε μια προστατευμένη γωνιά.

 

Προκειμένου να εντοπίζετε πιθανές παραλείψεις στη φροντίδα του, σας συμβουλεύουμε να ελέγχετε συ την κατάσταση του χώματος, το οποίο δεν πρέπει να είναι ούτε εντελώς βρεγμένο ούτε εντελώς στεγνό. Τα παχιά φύλλα και η ύπαρξη κιτρινοπράσινων ανθών στα χρωματιστά βράκτια είναι επίσης σωστές ενδείξεις ότι έχετε ένα υγιές φυτό.

 

Περισσότερες διακοσμητικές ιδέες, αλλά και πληροφορίες σχετικά με το Αλεξανδρινό μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ .
Σχετικά με την πρωτοβουλία Stars for Europe
Η Stars for Europe (SfE) αποτελεί μια πρωτοβουλία μάρκετινγκ που ιδρύθηκε από τις Ευρωπαϊκές εταιρείες καλλιέργειας Αλεξανδρινών Dümmen GmbH, Syngenta Seeds BV, Dümmen Group BV and Selecta Klemm GmbH & Co. KG. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2000, με σκοπό την προώθηση της μακρόχρονης πώλησης Αλεξανδρινών στην Ευρώπη.