Η πιο εύκολη και πεντανόστιμη πάστα φλώρα!
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η πιο εύκολη και πεντανόστιμη πάστα φλώρα!

August 29, 2020

author:

Parenting.gr

Η πιο εύκολη και πεντανόστιμη πάστα φλώρα!

Ποιό είναι το πιο σπιτικό, λαχταριστό, εύκολο γλυκό που λατρεύουν τα παιδιά;
Η πάστα φλώρα!

Υλικά
3 κούπες αλεύρι
250 γρ. αληθινό βούτυρο
1 αυγό, 1 κρόκο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
½ κούπα ζάχαρη
Ένα ασπράδι για να γυαλίσουμε την πάστα φλώρα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Κομματιάζουμε το βούτυρο ενώ είναι σχετικά κρύο και το αναμειγνύουμε με το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Χρησιμοποιούμε πηρούνι για το ανακάτεμα και σταματάμε όταν το μείγμα μας γίνει σαν ψίχα. Προσθέτουμε λίγο γάλα για να ενωθεί σε μία μπάλα.
Απλώνουμε λίγο παραπάνω από τη μισή ζύμη σε μία ταρτιέρα απλώνοντάς την με το χέρι για να καλύψει και τα πλάγια του σκεύους. Με ένα πηρούνι τρυπάμε σε διάφορα σημεία για να μη φουσκώσει στο ψήσιμο.
Απλώνουμε τη μαρμελάδα. Οποιαδήποτε γεύση θέλουμε, ανάλογα την εποχή: σύκο, πορτοκάλι, λεμόνι, φράουλα, δαμάσκηνο, φρούτα του δάσους και πολλά άλλα.
Υπολογίζουμε περίπου ένα ολόκληρο βαζάκι μαρμελάδα (πχ 300-500 gr) αλλά τι κοιτάμε και με το μάτι.
Απλώνουμε το υπόλοιπο της ζύμης σε επιφάνεια και με τον πλάστη την δουλεύουμε για να γίνει σχετικά λεπτή. Κόβουμε λωρίδες του 1 εκατοστού σε φάρδος με ένα μαχαιράκι και τις τοποθετούμε στην πάστα φλώρα παράλληλα τη μία στην άλλη. Συνεχίζουμε την τοποθέτηση λωρίδων κάθετα ώστε να γίνει το υπέροχο σχήμα της πάστα φλώρας. Ακόμα και αν δεν είναι τέλειες οι λωρίδες δε πειράζει, θα μοιάζει και πιο σπιτική!
Αλείφουμε με το ασπράδι αυγού για να γυαλίσει.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, θα χρειαστεί περίπου μία ώρα.

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:

Cheesecake καρδιά για ερωτευμένους (και όχι μόνο!)

Συνταγή για νηστίσιμα τρουφάκια!

Originally posted 2016-03-31 10:39:47.