Η περίεργη πλευρά της εγκυμοσύνης
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Η περίεργη πλευρά της εγκυμοσύνης

October 12, 2020

author:

Parenting.gr

Η περίεργη πλευρά της εγκυμοσύνης

Τι συμβαίνει κατά την εγκυμοσύνη; Και ποια περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο σώμα σας ή στις αισθήσεις σας; Η εγκυμοσύνη είναι μια πολύ γλυκιά κι ευτυχισμένη περίοδος αλλά σίγουρα κάθε γυναίκα βιώνει περίεργες και διαφορετικές εμπειρίες…μερικές όμως είναι όμοιες σε πολλές εγκύους και αυτές αποδεικνύουν ότι η εγκυμοσύνη έχει μια περίεργη πλευρά!

Αλλοίωση στη γεύση

Σας έχει τύχει να φάτε κάτι και να νομίζετε ότι έχει χαλάσει ή ότι έχει παράξενη γεύση; Δεν είστε η μόνη! Η αλλοίωση στη γεύση είναι κάτι που το έχουν πολλές έγκυες και προκαλείται λόγω των ορμονών!

Πρήξιμο στα πόδια

Νιώθετε ότι ξαφνικά δε σας κάνουν τα παπούτσια σας ή ότι έχουν πρηστεί τα πόδια σας; Συμβαίνει λόγω της κατακράτησης υγρών! Δεν είναι λίγες εκείνες οι εγκυούλες που παίρνουν παπούτσια κατά δύο ή και τρία νούμερα μεγαλύτερα από το κανονικό τους μέγεθος!

Γάλα από τώρα;

Συνήθως μερικές εβδομάδες πριν τον τοκετό πολλές έγκυες παρατηρούν μερικές σταγόνες από γάλα στο σουτιέν τους! Είναι μια διαδικασία του οργανισμού για να σας προετοιμάσει για την περίοδο του θηλασμού! Περίεργο ε?
shutterstock_269998211
Τα βλέπεις λίγο θολά;

Είναι πιθανό κατά την εγκυμοσύνη να παρατηρήσεις και αλλαγές στην όραση όπως να υπάρχει θολούρα ή ξηρασία! Οι ορμόνες φέρνουν τα πάνω κάτω και στην όραση! Αν όμως νιώθεις ότι οι αλλαγές είναι πολύ μεγάλες καλύτερα να επισκεφτείς το γιατρό σου!

Κηλίδες και γραμμή στην κοιλιά

Η μελανίνη κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να δημιουργήσει μερικές κηλίδες στο δέρμα σου ή μια γραμμή καφέ στην κοιλίτσα σου! Εγκυμοσύνη χωρίς σημάδια γίνεται;

Μα τι συμβαίνει με τις τρίχες;

Πολλές γυναίκες παρατηρούν ότι τα μαλλιά τους είναι πιο λαμπερά από ποτέ, άλλες πάλι ότι έχουν πιο άγριες τρίχες και ίσως και τριχοφυΐα σε ορισμένα σημεία που δεν είχαν πριν. Και αυτό το περίεργο σύμπτωμα είναι ένα κατόρθωμα των ορμονών!

Όπως και να ΄χει, όσο περίεργα κι αν είναι μερικά από αυτά που βιώνει κάθε γυναίκα στην εγκυμοσύνη το σίγουρο είναι ότι αυτή η περίοδος είναι μια από τις πιο γλυκιές εμπειρίες της ζωής!
 

Διάβασε επίσης:

10 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι καλύτερη μητέρα απ’ όσο νομίζεις!

Είσαι έγκυος; Δες πώς να το ανακοινώσεις με αστείο και δημιουργικό τρόπο!

 

 

Originally posted 2016-05-19 06:50:49.