Η νηστεία κάνει καλό και στα παιδιά
7hmeres Διατροφή & Συνταγές

Η νηστεία κάνει καλό και στα παιδιά

November 15, 2019

author:

Parenting.gr

Η νηστεία κάνει καλό και στα παιδιά

Two cute boys laying on ground in nature and happily eating healΑντίθετα με τις λανθασμένες απόψεις του παρελθόντος, έχει αποδειχτεί επιστημονικά μετά από έρευνες ελληνικών Πανεπιστημίων, πως η νηστεία όχι μόνο δεν επηρεάζει αρνητικά τη φυσιολογική ανάπτυξη των παιδιών, αλλά μπορεί να αποδειχτεί ευεργετική για τους μικρούς μας ήρωες. Μια από τις εταιρίες που μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο στην αναζήτηση νηστίσιμων προϊόντων, που μάλιστα καλύπτουν μια ευρεία γκάμα γευστικών επιλογών, είναι ο “Γρηγόρης-μικρογεύματα”, από τον οποίο μάλιστα έχετε και τη δυνατότητα για delivery στο χώρο σας.
Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της σαρακοστιανής νηστείας, είναι η πλήρης αποχή από τα ζωικά προϊόντα, που αποσύρονται από το καθημερινό διαιτολόγιο, για όσο διάστημα αποφασίσουμε τα παιδιά μας να ακολουθήσουν τη νηστεία.
Με την κατάργηση αυτών των προϊόντων ακόμα και για μικρό διάστημα, μειώνεται στο ελάχιστο η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών ουσιών, που αναντίρρητα έχουν συνολικά αρνητική επίδραση στην υγεία των παιδιών. Αν αντιληφθούμε πως τα παιδιά στο σύγχρονο πλαίσιο εμφανίζουν ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα λιπιδίων σε σχέση με το παρελθόν, η διακοπή της πρόσληψης των κορεσμένων λιπαρών για ένα μικρό έστω διάστημα, είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ο “Γρηγόρης-μικρογεύματα” μπορεί να λύσει τα χέρια σε όλες τις πολυάσχολες μαμάδες, που τρέχουν ακατάπαυστα καθημερινά για να προλάβουν να ετοιμάσουν τα παιδιά για το σχολείο και παράλληλα να τους προσφέρουν ένα νηστίσιμο αλλά ταυτόχρονα θρεπτικό πρωινό. Στην αλυσίδα των καταστημάτων θα βρουν αυτό ακριβώς που χρειάζονται για να παρέχουν στα παιδιά τους, ότι απαιτούν οι ανάγκες της νηστείας , ενώ ταυτόχρονα θα εξασφαλίσουν για αυτά ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής μπορείτε να επιλέξετε πάντα φρεσκοψημένες πίττες και έτοιμα καλοφτιαγμένα σάντουιτς, δροσερές σαλάτες αλλά και γλυκίσματα για τα παιδιά και τους εαυτούς σας. Οι μαμάδες δεν θα στερηθείτε ούτε τον αγαπημένο σας καφέ, ακόμα κι αν νηστεύετε, αφού στον “Γρηγόρη” έχετε διαθέσιμη την επιλογή του γάλακτος σόγιας για το καφεδάκι σας.
Προσφέρετε στα παιδιά σας όλες τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά συστατικά του πορτοκαλιού και του ροδιού σε έναν εξαιρετικό φυσικό χυμό και συνδυάστε τον με μια νηστίσιμη σπανακόπιτα ή ένα πατροπαράδοτο κουλούρι Θεσσαλονίκης που αποτελεί σταθερά αγαπημένη επιλογή. Σε περίπτωση που οι μικροί σας είναι πεινασμένοι το στριφτό με κεφτέδες λαχανικών ή το καλτσόνε με ψητά λαχανικά θα τους χορτάσει και θα τους γεμίσει ενέργεια για το ξεκίνημα της ημέρας.
Ο Γρηγόρης δεν θα αφήσει επίσης τα παιδιά σας χωρίς γλυκές αλλά ταυτόχρονα νηστίσιμες επιλογές. Τα ακαταμάχητα Donuts με κανέλα και άχνη, τα κουλούρια πραλίνας και τα σκεπαστά μηλοπιτάκια με καρύδια θα προσφέρουν, εκτός από απόλαυση και την απαραίτητη πρωινή ενέργεια στα αεικίνητα παιδιά σας.

Originally posted 2015-03-23 04:28:46.