Μαθαίνοντας τα λουλούδια- Η μυρωδάτη Βιολέτα
7hmeres

Μαθαίνοντας τα λουλούδια- Η μυρωδάτη Βιολέτα

June 7, 2020

author:

Parenting.gr

Μαθαίνοντας τα λουλούδια- Η μυρωδάτη Βιολέτα

Beautiful-Violet-FlowerΗ Βιολέτα είναι ένα πολύ γνωστό και αγαπητό λουλούδι και πάρα πολλοί κήποι και βεράντες το φιλοξενούν με περηφάνια. Είναι ένα ποώδες πολυετές φυτό και είναι πολύ γνωστό από τα πολύ παλιά χρόνια κυρίως για τις θεραπευτικές ιδιότητές του και χρησιμοποιείται πολύ στην αρωματοποιία εξαιτίας του μοναδικού αρώματός της! Στα αρχεία χρόνια η βιολέτα αποτελούσε το σύμβολο της γονιμότητας και της αγάπης!

Εκτός από βιολέτα πολλοί αποκαλούν ατό το λουλούδι και Μαθιόλα δηλαδή με την επίσημη ονομασία του! Το φυτό αυτό έχει περίπου 500 είδη και τα άνθη του έχουν διάφορα χρώματα όπως μωβ, άσπρα, ροζ. Εκτός από την ομορφιά της η Βιολέτα είναι επίσης γνωστή και για το ιδιαίτερο διακριτικό άρωμα της!

Επίσης η βιολέτα ανθίζει όλες τις εποχές του χρόνου ανάλογα πάντα με το είδος της! Είναι μια εξαιρετική περίπτωση λουλουδιού για τον κήπο και τη βεράντα μας και αν αποφασίσουμε να την υιοθετήσουμε θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αγαπάει τον ήλιο και το νερό όχι όμως τη υπερβολική ζέστη!

Ανάλογα με το είδος της η βιολέτα ψηλώνει αρκετά μέχρι 30 ή και πάνω από μισό μέτρο! Στολίζει απίστευτα την κάθε γωνιά ενώ νιώθει άνετα σε κάθε είδους δοχείο, γλάστρα, ζαρντινιέρα, κήπο!

Ένα άλλο στοιχείο για αυτό το όμορφο και μυρωδάτο λουλούδι είναι ότι έχει συνδεθεί με τη Χριστιανική θρησκεία και κυρίως με την περίοδο του Πάσχα καθώς το βρίσκουμε στολισμένο σε εκκλησίες τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Εάν λοιπόν ψάχνουμε για ένα λουλούδι μου θα μας ομορφύνει τη βεράντα ή κάποιες γωνιές του σπιτιού και παράλληλα θα μας χαρίζει το μοναδικό άρωμά του δεν έχουμε παρά να επιλέξουμε ανάμεσα στα ζωντανά χρώματα και τα είδη της βιολέτας και να την αγαπήσουμε!

Πηγή: louloudia.gr

Διαβάστε επίσης: Μαθαίνοντας τα λουλούδια: Ζέρμπερα- η Αφρικάνικη μαργαρίτα!

Τα 5 πιο ενδιαφέροντα λουλούδια του κόσμου και μερικές απρόσμενες πληροφορίες…

Originally posted 2015-09-22 07:52:26.