Η μπανάνα στη διατροφή του μωρού
ΒΡΕΦΟΣ ΠΑΙΔΙ

Η μπανάνα στη διατροφή του μωρού

January 13, 2022

author:

Parenting.gr

Η μπανάνα στη διατροφή του μωρού

Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα για τα μωρά. Μαλακή και γλυκιά άρα εύκολη και φιλική για τις πρώτες μπουκίτσες τους. Η μπανάνα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα φρούτα που άφοβα μπορείς να επιλέξεις ως μία από τις πρώτες σε στερεά μορφή τροφές για το μωρό σου.

Η διατροφική αξία της μπανάνας είναι τεράστια. Πλούσια σε βιταμίνες A,B,C,Ε, κάλιο, ασβέστιο, σελήνιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο αλλά και φώσφορο. Οι θερμίδες της είναι μόλις 150 για μια μετρίου μεγέθους μπανάνα και ας μην ξεχνάμε ότι είναι ίσως το πλουσιότερο σε φυτικές ίνες φρούτο. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι μία μπανάνα την ημέρα μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση άσθματος. Ακόμη έχει διαπιστωθεί ότι παιδιά που καταναλώνουν μπανάνες καθημερινά παρουσιάζουν κατά 34% μικρότερο συριγμό στην αναπνοή. Ακόμη, ένα παιδί που τρώει καθημερινά μπανάνα ενισχύει τα οστά του. Το κάλιο και το μαγνήσιο ενισχύουν την οστική πυκνότητα.

Η μπανάνα μπορεί να ενταχθεί στο καθημερινό διαιτολόγιο ενός μωρού ήδη από τον 4ο ή 6ο μήνα της ζωής του. Στην αρχή αλεσμένη αλλά και σε μικρά κομματάκια αφού είναι έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερα μαλακή.

Η μπανάνα πρέπει να αγοράζεται κιτρινοπράσινη και να αφήνεται εκτός ψυγείου για να ωριμάσει. Στο μωρό πρέπει να δίνεται όταν πια όλα τα πράσινα μέρη της έχουν κιτρινίσει. Όχι νωρίτερα αφού θα είναι άγουρη, δύσπεπτη και σκληρή για το στομαχάκι του. Όχι όμως και αφού μαυρίσει… Η μπανάνα μπορεί να προστεθεί στην φρουτόκρεμα, μπορεί να συνοδεύσει το γιαουρτάκι του ή να δοθεί σε μικρά κομματάκια μαζί με άλλα φρούτα ή με τα παιδικά μπισκοτάκια του.