Η ζωή είναι ένας αγώνας τένις
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Η ζωή είναι ένας αγώνας τένις

August 14, 2020

author:

Parenting.gr

Η ζωή είναι ένας αγώνας τένις

Δεν παίζει ρόλο πόσες φορές θα πέσει κάτω κάποιος, έλεγαν οι παλιοί, αυτό που παίζει ρόλο είναι πόσες φορές θα καταφέρει να ξανασηκωθεί. Η ζωή είναι άλλωστε μια συνεχής προσπάθεια και ένας μόνιμος αγώνας που όλοι θέλουμε να κερδίσουμε.
Συχνά χρησιμοποιώ αυτόν τον παραλληλισμό στο παιδί μου για να του εξηγήσω ότι χρειάζεται ο συνδυασμός πολλών διαφορετικών πραγμάτων για να καταφέρει να πετύχει τους στόχους του.
Στο τένις, για παράδειγμα, η τεχνική παίζει σίγουρα πολύ σημαντικό ρόλο αλλά η ψυχολογία είναι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας. Είναι τόσο σημαντικός που ενώ νιώθετε δυνατοί και καλά προπονημένοι, καταλήγετε να παραμείνετε καθόλη τη διάρκεια θεατές ενός αγώνας που ο αντίπαλός έχει συνεχώς την τύχη και τους πόντους με το μέρος του.
Το σημαντικό όμως είναι να βρείτε τους τρόπους και τις τεχνικές που θα σας κρατήσουν δυνατές και θα φέρουν τη νίκη και στο γήπεδο αλλά και τη ζωή!

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να παραμένετε δυνατοί σε έναν αγώνα ακόμα και όταν φαίνεται ότι ο αντίπαλός σας έχει την τύχη με το μέρος του;

Αρχικά μην πιστεύετε σε προκαταλήψεις
Το ότι ο αντίπαλός σας κερδίζει δε σημαίνει ότι είναι τυχερός ή ότι έχει κάποιο “φυλακτό” που του επιτρέπει να νικάει συνέχεια. Αυτό που τον οδηγεί στη νίκη πέρα φυσικά από την καλή προπόνηση και εξάσκηση είναι η δύναμη της ψυχής κι η αυτοπεποίθησή του. Εάν όμως εσείς πιστέψετε ότι είναι πιο τυχερός από εσάς τότε έχετε χάσει το παιχνίδι του αθλητισμού για πάντα!
Αποκτήστε έλεγχο
Ο έλεγχος είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα σε ένα παιχνίδι. Ως έλεγχο χαρακτηρίζουμε την κατάσταση εκείνη που ο παίκτης είναι σε θέση να αλλάζει την έκβαση σε κάτι που έχει ηδη ξεκινήσει. Επίσης, ο έλεγχος εμπεριέχει την αντιμετώπιση. Για να είστε όμως σε θέση να ελέγχετε και να αντιμετωπίζετε με αποτελεσματικότητα κάθε κατάσταση, πρέπει να είστε σίγουροι για τον εαυτό σας, την τεχνική και την επιδεξιότητά σας.

shutterstock_439060054
Συγκεντρωθείτε σε αυτά που ξέρετε να κάνετε καλά
Εάν για παράδειγμα κάνετε πολύ καλό σερβίς, τότε βρείτε τρόπους να κάνετε συνέχεια σερβίς για να κερδίζετε πόντους. Επίσης, μη δίνετε βαρύτητα στα αρνητικά πράγματα καθώς απορροφούν την ενέργειά σας και κάθε ελπίδα σας για νίκη.
Οργανώστε τη στρατηγική σας
Η καλή οργάνωση και η στρατηγική σε συνδυασμό με το καθαρό μυαλό, μπορούν να πετύχουν θεαματικά αποτελέσματα. Και φυσικά ο συνδυασμός, εξάσκησης,  παρατήρησης και στρατηγικής επιφέρουν νίκη. Η τύχη λοιπόν δεν είναι κάτι που πηγαίνει μόνο στους “τυχερούς” αλλά είναι ένα σύνολο παραγόντων. Το ζήτημα είναι να παραμένετε δυνατοί και να μην τα παρατάτε κάθε φορά που χάνετε. Εάν γνωρίζετε επιπλέον και όσα πρέπει να διορθώσετε, τότε δείτε τον κάθε αγώνα ως μια ευκαιρία για επιπλέον εξάσκηση και ανακάλυψη των αδύναμων σημείων σας!

Οπότε πάρτε μια βαθιά ανάσα, αρπάξτε μια ρακέτα Wilson στο χέρι σας, πιστέψτε στις δυνατότητές σας ξεκινήστε!
Η νίκη είναι στο χέρι σας!

Originally posted 2016-06-13 05:00:08.