Η Ζέτα Δούκα, δημοσιοποιεί φωτογραφία που θηλάζει την κόρη της και συγκινεί...
LIFESTYLE ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Η Ζέτα Δούκα, δημοσιοποιεί φωτογραφία που θηλάζει την κόρη της και συγκινεί…

November 9, 2019

author:

Parenting.gr

Η Ζέτα Δούκα, δημοσιοποιεί φωτογραφία που θηλάζει την κόρη της και συγκινεί…

H γνωστή ηθοποιός Ζέτα Δούκα, στο διάλειμμα επαγγελματικής φωτογράφισης θήλασε την κόρη της και δε δίστασε να δημοσιοποιήσει τη σχετική φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Τη φωτογραφία συνόδευε το παρακάτω συγκινητικό αλλά και ενημερωτικό σχόλιο:

“Για εμας, τις μητέρες που θηλαζουμε αποκλειστικά, ειναι (σπάνια) ευλογία να μπορουμε να πάρουμε το μωρό μας στη δουλειά, όπως έκανα εγώ σήμερα στην φωτογράφιση για τον κατάλογο της Julia Bergovich. Ο θηλασμός ειναι δικαίωμα της γυναίκας και πρεπει να αναγνωρίζεται κ να ενθαρρύνεται!
Σχετικα με το κεφάλαιο “θηλασμός και εργασία”, ρίξτε μια ματια στα παρακάτω: Φέτος, η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού επικεντρώνεται στο θηλασμό και την εργασία. Στόχος είναι να ενδυναμώσει και να υποστηρίξει όλες τις εργαζόμενες γυναίκες, ώστε να μπορούν να συνδυάζουν την εργασία με την ανατροφή των παιδιών τους και ιδιαίτερα με το μητρικό θηλασμό. Ως εργασία αναφερόμαστε σε γενικές γραμμές στη μισθωτή απασχόληση, εποχιακή απασχόληση, σύμβαση έργου καθώς και στη μη αμειβόμενη φροντίδα στο σπίτι. Πολλές μελέτες δείχνουν ότι η επένδυση στο μητρικό θηλασμό έχει υψηλή ανταποδοτικότητα στην εθνική υγεία, την εκπαίδευση και στην εθνική οικονομία.

shutterstock_166163930
Για παράδειγμα, ο θηλασμός οδηγεί σε:
• Βελτίωση των ποσοστών βρεφικής και παιδικής θνησιμότητας, οφέλη για την υγεία της μητέρας και μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων μη μεταδοτικών ασθενειών.
• Βέλτιστη ανάπτυξη του εγκεφάλου, μακρύτερη φοίτηση στο σχολείο, υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης και μεγαλύτερη ικανότητα μάθησης.
Οι θηλάζουσες μητέρες, συχνά δεν έχουν την απαραίτητη άδεια μητρότητας ή δεν έχουν το χρόνο, το χώρο και την υποστήριξη που θα τους επέτρεπε να θηλάσουν ή να αντλήσουν το γάλα τους, από τη στιγμή που έχουν επιστρέψει στην εργασία τους.

Τα οφέλη όμως από το θηλασμό , σύμφωνα με τη Unicef είναι πολλά και επιμερισμένα:
Ο μητρικός θηλασμός μειώνει τις ανισότητες. Από την πρώτη ώρα της ζωής ενός μωρού μέχρι την ηλικία των δύο ετών ή και αργότερα στη ζωή, ο μητρικός θηλασμός προστατεύει όλα τα παιδιά του κόσμου παντού – κορίτσια ή αγόρια, πλούσια ή φτωχά, από τις αρρώστιες και το θάνατο.
Τα παιδιά που θηλάζουν αποκλειστικά για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους, έχουν 14 φορές περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν σε σχέση με τα παιδιά που δεν θηλάζουν.
Το μητρικό γάλα λειτουργεί ως η πρώτη ανοσοποίηση του μωρού. Το πρώτο γάλα της μητέρας παρέχει προστατευτικά αντισώματα”

Χίλια Μπράβο στη Ζέτα Δούκα!

Originally posted 2016-07-20 08:44:55.