Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών συνεχίζει τη λειτουργία του Εργαστηρίου Θεατρικής Αγωγής για παιδιά και εφήβους
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών συνεχίζει τη λειτουργία του Εργαστηρίου Θεατρικής Αγωγής για παιδιά και εφήβους

October 24, 2016

author:

Parenting.gr

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών συνεχίζει τη λειτουργία του Εργαστηρίου Θεατρικής Αγωγής για παιδιά και εφήβους

Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης.
Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας

P.Picasso

Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών συνεχίζει για άλλη μια χρονιά την λειτουργία του Εργαστηρίου Θεατρικής Αγωγής για παιδιά και εφήβους. Ο γενικός όρος Θεατρική Αγωγή περιλαμβάνει εκπαιδευτικό δράμα, παιχνίδια, ασκήσεις σωματικού θεάτρου και πολλά άλλα επί μέρους εργαλεία.Πρόκειται για μια ενεργητική εκπαιδευτική διαδικασία όπου, με αφορμή μια ιστορία και με τη βοήθεια του θεάτρου, οι μαθητές ενθαρρύνονται να διερευνήσουν με βιωματικό τρόπο κοινωνικά ζητήματα, ανθρώπινες σχέσεις, ποικίλες καταστάσεις της ζωής.
Η ιστορία/αφορμή θα μπορούσε να είναι ένα παραμύθι, ένα ποίημα, ένα μυθιστόρημα, μία ταινία, ένα τραγούδι, ένας πίνακας ζωγραφικής, ένα θεατρικό έργο, ένα ιστορικό γεγονός κτλ.

colosseum-624376-2

Οι συμμετέχοντες, «μπαίνοντας» στην ιστορία κάποιου άλλου, απαλλαγμένοι από την εμπλοκή που όλοι έχουμε με τη δική μας προσωπική ιστορία, μεταφέρονται σε έναν προστατευμένο χώρο έρευνας της φύσης του ανθρώπου. Σε αυτό το χώρο και μέσα από στοχευμένες δράσεις επεξεργάζονται τα δεδομένα, θέτουν συγκεκριμένα ερωτήματα και προσπαθούν να βρούν απαντήσεις. Απαντήσεις προσωπικές και συλλογικές. Παράλληλα, γνωρίζουν έννοιες όπως ομαδικότητα, συνεργασία, ανάπτυξη εκφραστικών μέσων, απελευθέρωση και επικοινωνία του συναισθηματικού κόσμου, καθώς και εξάσκηση της δημιουργικής φαντασίας, που ανοίγει χώρο πέραν της τρέχουσας καθημερινότητας και οδηγεί σε άπειρες δυνατότητες.

Υπ’ αυτήν την έννοια η Θεατρική Αγωγή γίνεται πολύτιμο εργαλείο σε αυτό που ονομάζουμε δημιουργική εκπαίδευση. Μία εκπαίδευση με επίκεντρο τον άνθρωπο που αποβλέπει σε οξυμένα πνεύματα, ενεργοποιημένα σώματα, σε δομημένους, ευαισθητοποιημένους και ελεύθερους ανθρώπους που έχουν απόλυτη συνείδηση του εαυτού τους ως αναπόσπαστο κομμάτι του συνόλου.

Tips:
Το σχεδιασμό και τη διδασκαλία των μαθημάτων έχει αναλάβει η Μαρία – Όλγα Αθηναίου, απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου Εμπρός.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο (210) 72 23 464
Η Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών βρίσκεται Ρηγίλλης & Βασ.Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα