Η αυτοπεποίθηση στον αθλητισμό και ειδικά στο τένις
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Η αυτοπεποίθηση στον αθλητισμό και ειδικά στο τένις

October 2, 2020

author:

Parenting.gr

Η αυτοπεποίθηση στον αθλητισμό και ειδικά στο τένις

Αυτοπεποίθηση σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε και αποδεχόμαστε τον εαυτό μας χωρίς φυσικά να σταματούμε ποτέ να προσπαθούμε να τον βελτιώσουμε. Η αυτοπεποίθηση είναι η βασική προϋπόθεση για την επιτυχία αλλά και την ψυχική μας ηρεμία. Επίσης, η πίστη στον εαυτό μας, στις δυνάμεις και στις ικανότητές μας, μας βοηθά να αναγνωρίσουμε τις δεξιότητες μας και να τις αναπτύξουμε.

Η αυτοπεποίθηση είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας και σημαντικό “εργαλείο” για την επιτυχία σε όποιο χόμπυ ή άθλημα ακολουθήσουν.

Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να γίνουμε πιο ικανοί και να αυξήσουμε την αυτοπεποίθησή μας σε ένα άθλημα όπως το τέννις.

1. Παρατηρήστε τις επιδεξιότητές σας στο τένις
Τι είναι αυτό που κάνετε καλά; Τι είναι αυτό που σας κάνει να χάνετε τις μπαλιές; Σε ποια σημεία είστε καλύτεροι και σε ποιά είστε αδύναμοι; Απαντήστε αυτές τις ερωτήσεις και προσπαθήστε να “νικήσετε” τα χαρακτηριστικά που σας κλέβουν ενέργεια από την αυτοπεποίθησή σας και δεν σας αφήνουν να νικήσετε.

shutterstock_327173153

2. Μη δίνετε σημασία μόνο στη νίκη
Βασιστείτε και στην ήττα για να δείτε αυτά που σας οδήγησαν εκεί ώστε να τα διορθώσετε και να μην τα επαναλάβετε.

3. Βάλτε μέσα σας στόχους σε κάθε παιχνίδι
Θέστε διαφορετικούς μικρούς στόχους κάθε φορά στις προπονήσεις και στα παιχνίδια σας και να προσπαθείστε να τους πετύχετε. Όταν εκπληρώνετε έναν στόχο η διάθεσή σας ανεβαίνει και μαζί αυξάνεται και η πίστη στον εαυτό σας!

4. Μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας
Μην είστε αυστηροί με τον εαυτό σας και σταματήστε να πιστεύετε ότι είναι δικό σας όλο το φταίξιμο.Με αυτόν τον τρόπο μειώνετα την αυτοπεποίθησή σας και δεν έχετε την απαραίτητη ώθηση να ανοίξετε τα φτερά σας και να πετάξετε ψηλά!

Και μην ξεχνάτε να ξεκινάτε την προπόνησή σας με ένα χαμόγελο και φυσικά, με μία ρακέτα Wilson!

Originally posted 2016-05-23 04:22:03.