Η αναγκαιότητα της κοινής ανατροφής των παιδιών
Απόψεις

Η αναγκαιότητα της κοινής ανατροφής των παιδιών

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Η αναγκαιότητα της κοινής ανατροφής των παιδιών

Οι υποστηρικτές του θέματος της συνεπιμέλειας θέλουν να γκρεμίσουν τα ταμπού της ελληνικής κοινωνίας και να καθιερώσουν κοινά γονεϊκά δικαιώματα. Αρωγοί τους σε αυτήν την προσπάθεια μεταξύ άλλων είναι η Ένωση Γυναικών Ελλάδος, το κέντρο υποστήριξης οικογένειας της εκκλησίας και το News 24/7.

Στις 7 Μαΐου δημοσιογράφοι, πολιτικοί, επιστήμονες και πολίτες συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το News 24/7 και ο σύλλογος Συνεπιμέλεια με αντικείμενο την αναγκαιότητα της κοινής ανατροφής του παιδιού. Όλα όσα ακούστηκαν είχαν ως γνώμονα την αγάπη και την κοινή λογική για την καλυτέρευση της κοινωνίας μας. Το ενδιαφέρον και η φροντίδα για τα παιδιά ξεκινά και πρέπει να ξεκινά πριν από τη σύλληψη και να συνεχίζεται αδιάλειπτα και από τους δύο γονείς χωρίς περικοπές και χωρίς νομικές παρεμβάσεις όπου δεν υπάρχει κίνδυνος. Το παιδί για το γονιό είναι πάντα παιδί του και η φροντίδα του πρέπει να ρέει ανεμπόδιστα. Αυτό ήταν η κοινή παραδοχή όλων μέσα σε ένα κλίμα ομόνοιας και συγκίνησης. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η ομοψυχία και ομοφωνία θα γκρεμίσει τα τείχη συντηρητισμού και παραπληροφόρησης και θα προσφέρει στην κοινωνία μας αυτό που τόσο πολύ χρειάζεται, ψυχική υγεία και ισορροπία.

Μαζική στήριξη του δικαιώματος της συνεπιμέλειας των παιδιών

Η υποστήριξη του θέματος της συνεπιμέλειας, ή αλλιώς κοινής ανατροφής, είναι μαζική ξεκινώντας από την επιστήμη και συνεχίζοντας όλο και περισσότερο ακόμα και στους πλέον δύσπιστους υποστηρικτές της αποκλειστικής επιμέλειας. Οι υποστηρικτές της συνεπιμέλειας αυξάνονται διαρκώς έχοντας πλέον ως συμμάχους γυναικείες οργανώσεις αλλά και το κέντρο υποστήριξης οικογένειας της εκκλησίας.

Μετά την εκδήλωση της 7 Μαΐου, έγινε μια ημερίδα υπέρ της συνεπιμέλειας που διοργανώθηκε από την Ένωση Γυναικών Ελλάδος όπου και τονίστηκε ότι το συμφέρον του παιδιού είναι να θεσμοθετηθεί η συνεπιμέλεια τέκνων. Παράλληλα, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού στη Βοστόνη διοργανώθηκε στα τέλη Μαΐου παγκόσμιο συνέδριο για την Κοινή Ανατροφή όπου και η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από το σύλλογο Συνεπιμέλεια.

Με αφορμή την ημέρα του πατέρα στις 18 Ιουνίου, ας ελπίσουμε ότι σύντομα δε θα χρειάζεται κάποια γιορτή για να θυμόμαστε τη συμβολή και την αναγκαιότητα τού στην ανατροφή των παιδιών.

Γράφει ο Σωκράτης Καραμπατέας, Επιστημονικός συντονιστής συλλόγου Συνεπιμέλεια

Πηγή