Η έφηβη κόρη σου και η ακμή της
ΕΦΗΒΟΣ ΠΑΙΔΙ

Η έφηβη κόρη σου και η ακμή της

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Η έφηβη κόρη σου και η ακμή της

Μια από τις μεγαλύτερες και χειρότερες προκλήσεις της εφηβείας είναι η ακμή και ειδικά στα κορίτσια. Πάνω που έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται περισσότερο για την εμφάνισή τους, έρχονται τα εκνευριστικά σπυράκια της ακμής και τα χαλάνε όλα. Τα νεύρα πολλαπλασιάζονται με αποτέλεσμα να τα ξεσπούν στο σπίτι. Δες παρακάτω οδηγίες επιβίωσης όταν έχεις έφηβη κόρη με ακμή…

Πριν απ’ όλα θα πρέπει να την πείσεις ότι δεν έκανε τίποτα για να προκαλέσει το πρόβλημα. Όλα αυτά που ακούγονται για την διατροφή, είναι δυνατόν να επιδεινώσουν την εμφάνιση της ακμής, δεν είναι όμως εκείνα που την προκαλούν. Οι σοκολάτες μπορούν να κάνουν πιο έντονη την εμφάνισή της, ομοίως οι λιπαρές τροφές, αλλά δεν αποδίδεται εκεί η ακμή. Η ακμή οφείλεται σε ορμονικές διαταραχές που δεν έχουν καμία σχέση με τη διατροφή.

Ακόμη, θα πρέπει να την πείσεις ότι αν δοκιμάζει ταυτόχρονα την συνταγή του γιατρού, τα θαυματουργά προϊόντα για τα οποία διάβασε αμέτρητες κριτικές στο Διαδίκτυο και τα γιατροσόφια της γιαγιάς, το αποτέλεσμα θα είναι χειρότερο από όσο ίσως θα περίμενε. Θα πρέπει να την βοηθήσεις να καταλήξει τι από όλα αυτά εμπιστεύεται περισσότερο –ας ελπίσουμε το πρώτο!- και να ακολουθήσει αυτό κατά γράμμα.

Επίσης, είναι σημαντικό να της υπενθυμίζεις ότι πρέπει να ακολουθεί την αγωγή κατά της ακμής πιστά και να την βοηθάς όταν λόγω υποχρεώσεων ξεχνάει κάτι. Αν για παράδειγμα πρέπει 2 φορές την εβδομάδα να κάνει μια μάσκα και βλέπεις ότι το ξεχνάει, βάλε εσύ υπενθύμιση στο κινητό σου για να είστε και οι δυο συνεπείς.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμπαρασταθείς στο πρόβλημά της και να καταλάβεις πώς είναι για την ίδια και γιατί έχει όλα αυτά τα νεύρα. Εξήγησέ της ότι η ακμή δεν περνά από τη μια μέρα στην άλλη και παρά το γεγονός ότι το μακιγιάζ επιβαρύνει την κατάσταση, βοήθησέ την να επιλέξει προϊόντα μακιγιάζ ειδικά για επιδερμίδες με ακμή, ώστε να τα φορά σε ειδικές περιστάσεις όπως είναι τα πάρτι ή οι βόλτες με τα αγόρια.