Ημερίδα για μαθητές με υψηλές ικανότητες
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Ημερίδα για μαθητές με υψηλές ικανότητες

January 14, 2017

author:

Parenting.gr

Ημερίδα για μαθητές με υψηλές ικανότητες

Μια ενδιαφέρουσα Ημερίδα με τίτλο Η συμβολή των εκπαιδευτικών στην ενίσχυση και ψυχοπαιδαγωγική προσέγγιση των μαθητών – μαθητριών με υψηλές ικανότητες διοργανώνει το Σάββατο 14 Ιανουαρίου η Ελληνική Εταιρεία για την Προαγωγή της Εκπαίδευσης των Δημιουργικών / Χαρισματικών / Ταλαντούχων Παιδιών και Εφήβων (Δη.Χα.Τα.Π.Ε.), με την ευγενή χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, σε συνεργασία με το “Κέντρο Ανάπτυξης της Δημιουργικότητας” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το ΕΠ.Ε.Σ. του Βαρβακείου Πρότυπου Γυμνάσιου.

 

Σκοπός της είναι να προσεγγίσει την ομάδα του μαθητικού πληθυσμού που χαρακτηρίζεται από υψηλές ικανότητες, χαρίσματα και ταλέντα και να αναδείξει την καθημερινότητά τους, τις διαφορετικές ανάγκες στο σχολικό πλαίσιο κυρίως των εφήβων της ομάδας αυτής, τις ιδιαίτερες δυσκολίες τους όταν το σχολικό περιβάλλον δεν ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ικανότητες και ανάγκες τους, καθώς και τους ενδεχόμενους κινδύνους που μπορεί να παρεμποδίσουν την ομαλή τους ανάπτυξη και προσαρμογή.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης, παιδαγωγούς και ψυχολόγους, καθώς και όσους ενδιαφέρονται για θέματα διαφοροποίησης της εκπαίδευσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά διαφορετικές ανάγκες και ικανότητες μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Δείτε το  πρόγραμμα της Ημερίδας.

 

Tips:
Η ώρα διεξαγωγής της είναι 10.00 – 14.00
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
H Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης-ΑΣΠΑΙΤΕ είναι στο Μαρούσι Σταθμός «Ειρήνη», αίθουσα 203-204