Ηλίανθος: Το λουλούδι του ήλιου
7hmeres

Ηλίανθος: Το λουλούδι του ήλιου

March 11, 2020

author:

Parenting.gr

Ηλίανθος: Το λουλούδι του ήλιου

sunflowers_in_nova_scotiaΕίναι αναμφισβήτητα το πιο καλοκαιρινό λουλούδι και λόγω ονόματος αλλά και λόγω χρώματος! Είναι φωτεινό, χαρούμενο και μοιάζει με τον ήλιο! Eίναι δηλαδή το λουλούδι του ήλιου και μάλιστα το αποδεικνύει αφού στρέφει συνέχεια το λουλούδι του προς τον ήλιο καθ’ όλη τη την διάρκεια της ημέρας!Αυτή η ιδιότητά τους τα χαρακτηρίζει ως πυξίδα αφού πάντα μας δείχνουν που είναι η Ανατολή!

Οι ηλίανθοι έχουν πολλές ποικιλίες που διαφέρουν σε μέγεθος και χρώμα! Και όσο φανταχτεροί είναι ως λουλούδια άλλο τόσο κερδίζουν και στην αξία τους!

Οι ηλίανθοι αποτελούν ένα σύμβολο ευτυχίας, ελπίδας και αξιοπιστίας σε πολλά μέρη του κόσμου ενώ παρέχουν ενέργεια και θρεπτικές ουσίες από τους σπόρους τους. Εξαιτίας της μοναδικής τους εικόνας και ονόματος είναι ιδιαιτέρως αγαπητά και για να τα προσφέρουμε αλλά και για να τα φυτέψουμε στον κήπο μας ή σε μια γλάστρα!

Αρχικά καλλιεργήθηκαν στην Αμερική και θεωρούνταν πολύτιμα λόγω των ιδιοτήτων του. Έπειτα εξαπλώθηκαν και στην Ευρώπη όπου έγιναν κι εκεί αξιαγάπητα!

Οι ηλίανθοι μας χαρίζουν τους καρπούς τους τους γνωστούς ηλιόσπορους από τους οποίους βγάζουμε και το λάδι για ποικίλες χρήσεις. Το ηλιέλαιο και οι σπόροι σε πολλές χώρες είναι βασικό συστατικό διατροφής ενώ χρησιμοποιείται ευρέως και ως τροφή για τα ζώα.

Φυτέψτε λοιπόν Ηλίανθους και δώστε χαρά στο σπίτι σας! Οι ηλίανθοι ανθοφορούν από τις αρχές του καλοκαιριού έως και τις αρχές του Φθινοπώρου και θέλουν ζέστη και πολύ νερό ενώ έχει ένα ιδιαίτερο άρωμα που δίνει μια ξεχωριστή πινελιά στη βεράντα!

Πηγή: louloudia.gr

Originally posted 2015-07-06 04:30:58.