Εφηβεία: όσα πρέπει να κάνεις με την κόρη σου πριν σε «παρατήσει»
ΕΦΗΒΟΣ ΠΑΙΔΙ

Εφηβεία: όσα πρέπει να κάνεις με την κόρη σου πριν σε «παρατήσει»

January 13, 2022

author:

Parenting.gr

Εφηβεία: όσα πρέπει να κάνεις με την κόρη σου πριν σε «παρατήσει»

Τα κορίτσια έχουν μια σχέση παράξενη με τη μαμά τους. Μεγαλώνοντας μπορεί να γίνει μέχρι και ανταγωνιστική. Περνάει φάσεις ακριβώς όπως γίνεται με όλες τις σχέσεις. Κάποια στιγμή κάπου μέσα στην εφηβεία, η νεαρή πια γυναίκα θα αρχίσει να απομακρύνεται. Τα πρώτα φλερτ, οι φιλίες θα την πάρουν από κοντά σου. Γι’ αυτό δες τη λίστα με όλα εκείνα που θα έπρεπε να κάνετε παρέα, όσο ακόμα προλαβαίνεις.

Κοριτσίστικα πράγματα

Ατέλειωτο shopping ή έστω χάζεμα στις βιτρίνες. Βόλτες στα μαγαζιά δηλαδή με ασταμάτητη συζήτηση για οτιδήποτε. Ακόμη, κομμωτήριο και φυσικά μανικιούρ-πεντικιούρ. Είναι εκεί που χαλαρώνετε και οι δύο και λέτε όλα όσα δεν έβγαιναν εύκολα νωρίτερα…

Ένα Σαββατοκύριακο αλλού

Ναι, είναι υπέροχο να αφήσετε τον μπαμπά στο σπίτι και να φύγετε οι δυο σας για Σαββατοκύριακο κάπου που ποτέ δεν έχετε ξαναπάει. Όχι στο εξοχικό, όχι εκεί που πηγαίνετε οικογενειακώς για διακοπές. Αλλού!

Θέατρο, σινεμά, μουσεία

Διασκέδαση με ποιότητα ή απλώς ποπ κορν και ταινία δίπλα δίπλα. Δείτε όλα εκείνα που βαριούνται τα αγόρια, σαν φίλες.

Μαγειρέψτε μαζί

Οργανώστε ένα οικογενειακό τραπέζι ή κάποιο δείπνο για φίλους και μαγειρέψτε μαζί όλα τα αγαπημένα της. Έτσι, και θα μάθει να μαγειρεύει –περίπου- και να καυχιέται ότι με τα χεράκια της έγιναν όλα κλπ κλπ…

Πάρε την μαζί σου στη δουλειά

Είναι μάθημα ζωής για την κόρη σου να ξέρει πώς η μητέρα της βγάζει τα χρήματα με τα οποία την μεγαλώνει. Όποια δουλειά και αν κάνεις, φρόντισε μια μέρα να σε επισκεφθεί. Να δει πώς και πόσο αγωνίζονται και οι γυναίκες όταν έχουν ως κίνητρο τα παιδιά τους.

Καφέ, κουτσομπολιό, φαγητό

Εσύ καφέ, εκείνη μια ζεστή σοκολάτα. Αμέτρητες ώρες συζήτησης για οτιδήποτε την απασχολεί ή και όχι. Κριτική για τα πάντα και κουτσομπολιό δίχως έλεος. Προφανώς και δεν πρέπει να περάσεις στο παιδί ότι πρέπει να κουτσομπολεύει και να είναι επικριτικό, αλλά μικρές –τονίζουμε το μέγεθος- εξαιρέσεις δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν σημαντικά.

Αγκαλιά…

Με κάθε αφορμή, για κάθε σημαντικό και ασήμαντο λόγο, χόρτασε αγκαλιά. Σφιχτή δυνατή, μαμαδίστικη.