Εφηβεία: μήπως δεν συμφωνείς με τον τρόπο που ντύνεται η κόρη σου;
ΕΦΗΒΟΣ ΠΑΙΔΙ

Εφηβεία: μήπως δεν συμφωνείς με τον τρόπο που ντύνεται η κόρη σου;

November 27, 2021

author:

Parenting.gr

Εφηβεία: μήπως δεν συμφωνείς με τον τρόπο που ντύνεται η κόρη σου;

Πριν από έναν χρόνο, κάποιο πολύ γνωστό brand κυκλοφόρησε push up σουτιέν για 12χρονα κορίτσια. Ακόμη μια πρόσφατη μελέτη σε κορίτσια 6-9 ετών απέδειξε ότι τα κορίτσια προτίμησαν να ντυθούν όπως η σέξι κούκλα που τους έδειξαν και όχι όπως η άλλη με τα ρούχα της ηλικίας τους. Είναι γεγονός ότι υπάρχει η τάση τα κορίτσια από πολύ μικρά πια να δείχνουν σαν μεγάλες και μάλιστα αισθησιακές γυναίκες. Είναι τραγικό λάθος. Λάθος που κοστίζει στα παιδιά αυτά την παιδικότητά τους. Λάθος που στην πραγματικότητα δεν επιτρέπει την κλιμάκωση. Μέσα σε ένα απόγευμα όπου θα βγουν για ψώνια, μπορούν να μεταμορφωθούν με τρόπο που δεν αρμόζει στην ηλικία τους.

Είναι στο χέρι σου να μην δεις την κόρη σου ντυμένη σέξι από τόσο νωρίς. Το πρώτο βήμα είναι να την βοηθήσεις να απομυθοποιήσει όλα αυτά τα λάθος πρότυπα ομορφιάς καθώς και τα μηνύματα που λαμβάνει προς μια τέτοια κατεύθυνση από τις διαφημίσεις, τα ΜΜΕ και τα social media. Εκείνο που θα πρέπει ξεκάθαρα να της πεις είναι η αλήθεια. Σε οποιαδήποτε ηλικία κάποιος που ντύνεται σέξι το κάνει για να κερδίσει την προσοχή των άλλων. Είναι κάτι που προφανώς και δεν χρειάζεται και που σίγουρα δεν θα έπρεπε να αποκτήσει με λάθος τρόπο και για τους λάθος λόγους. Ένα κορίτσι πρέπει να μεγαλώνει με την ανάγκη να το θαυμάζουν για την προσωπικότητά του και όχι για την εικόνα του. Πρέπει να μην έχει ανάγκη επιβεβαίωσης σε κανένα επίπεδο και για κανένα λόγο. Είτε αυτός είναι η ανασφάλεια για την εμφάνιση είτε οτιδήποτε άλλο.

Τα standards στο ντύσιμο ενός κοριτσιού θα πρέπει να μπαίνουν από όταν είναι πολύ πολύ μικρό. Το τι φοράμε και τι όχι πρέπει να είναι κάτι σαν αυτονόητο στο μυαλό ενός έξυπνου κοριτσιού. Το «όχι» δεν είναι λάθος όταν ανοίγεις την ντουλάπα της 12χρονης κόρης σου και βρίσκεις σε αυτήν μίνι που δεν είναι της δικής της ηλικίας, ντεκολτέ και ψηλοτάκουνα. Το «όχι» σε μια τέτοια περίπτωση είναι προστασία για το παιδί. Κάτι για το οποίο όταν μεγαλώσει θα σε ευγνωμονεί. Μπορεί να μην έχει να δείξει σέξι φωτογραφίες εφηβείας όπως τα υπόλοιπα κορίτσια, σίγουρα όμως θα έχει κερδίσει το ότι είχε την ευκαιρία να ζήσει μια ζωή βιώνοντας σωστά όλες τις ηλικίες.

 

Originally posted 2017-10-12 08:45:31.