Εργαζόμενη μητέρα: τηλεργασία σε 5 βήματα!
Eίμαι μαμά Γωνιά της μαμάς ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Εργαζόμενη μητέρα: τηλεργασία σε 5 βήματα!

August 1, 2019

author:

Parenting.gr

Εργαζόμενη μητέρα: τηλεργασία σε 5 βήματα!

Αν επιθυμείς να κάνεις μια μετάβαση από την εργασία στο γραφείο σε εργασία από το σπίτι, μια θέση τηλεργασίας μπορεί να αποτελέσει το εισιτήριό σου. Αλλά από πού να αρχίσεις; Σε γενικές γραμμές, η εύρεση μιας θέσης τηλεργασίας είναι πιο εύκολο από ότι μπορούμε να φανταστούμε. Ας δούμε εδώ τα 5 βήματα για να σε καθοδηγήσουν για το πως να βρεις μια θέση τηλεργασίας.

Business interview1. Μίλησε με το αφεντικό σου
Αν απασχολείσαι ήδη, υπάρχει η πιθανότητα μερικοί εργαζόμενοι στην εταιρεία να εργάζονται ήδη μέσω κάποιας συμφωνίας τηλεργασίας ή ευέλικτου ωραρίου. Έτσι, κάνε μια μικρή έρευνα για να μάθεις αν κάποιος εργάζεται υπό αυτό το καθεστώς, και αν συμβαίνει, πηγαίνετε για έναν καφέ για να κουβεντιάσετε για αυτό το θέμα. Μάθε πως ενσωματώθηκε η επιλογή της τηλεργασίας στο ρόλο τους, και πόσο συχνά το κάνουν. Ακόμα και αν δεν βρεις κάποιον, θα πρέπει να μάθεις αν η εταιρεία σου έχει μια επίσημη ή ανεπίσημη πολιτική σχετικά με την τηλεργασία. Στη συνέχεια, κανόνισε μια συνάντηση με το αφεντικό σου για να διαπραγματευτείτε μεγαλύτερη ευελιξία και εκτέλεση της εργασία σου -ή τμήματά της- από το σπίτι.

2. Εντόπισε εταιρείες που προσφέρουν ευελιξία
Αν η εταιρεία σου δεν παρέχει την ευελιξία της εργασίας από το σπίτι, ίσως θα πρέπει να κοιτάξεις αλλού για την επόμενη δουλειά σου. Η διαδικασία ανεύρεσης εργασίας μπορεί να είναι πολύ χαοτική, οπότε είναι καλύτερα να στοχεύσεις στην αναζήτηση εταιρειών που προσφέρουν ήδη ευέλικτα ωράρια στους εργαζομένους τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να επικεντρωθείς στην εύρεση της δουλειάς των ονείρων σου χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς για το αν θα σου παρέχουν ευελιξία ή όχι.

global_career-professional-woman-online-computer-career-istk_0_1_13. Έλεγξε τις αγγελίες θέσεων εργασίας
Ένα από τα μεγαλύτερα αποτρεπτικά για να βρεθεί μια καλή δουλειά από το σπίτι είναι οι χιλιάδες απάτες που κυκλοφορούν. Για να βεβαιωθείς ότι δεν έχεις πέσει θύμα μιας δουλειάς-απάτη, κάνε έρευνα για την εταιρεία πρώτα και φρόντισε να είσαι επιφυλακτική. Και να θυμάσαι πάντα ότι αν ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, πιθανότατα τελικά να είναι!

4. Αναδιοργάνωσε το βιογραφικό σου
Είναι πάντα μια καλή ιδέα να έχεις διάφορες εκδόσεις του βιογραφικού σου. Γιατί; Επειδή οι υπεύθυνοι προσλήψεων αναζητούν συγκεκριμένες δεξιότητες για να καλύψουν μια θέση εργασίας. Αν θέλεις να καλύψεις μια θέση τηλεργασίας, το βιογραφικό σου θα πρέπει να αντικατοπτρίζει αυτές τις ιδιότητες σου, όπως την ικανότητα σου να εργάζεται ανεξάρτητα, τις άριστες ικανότητες γραπτής επικοινωνίας σου και το ήσυχο γραφείο στο σπίτι. Θα πρέπει επίσης να επισημάνεις οποιαδήποτε προηγούμενη εργασία από το σπίτι.

 Home Office With A View5. Οργάνωσε το γραφείο σου στο σπίτι  
Ακριβώς όπως θα ντυνόσουν για να πας στη συνέντευξη, όταν κάνεις αίτηση για μια θέση τηλεργασίας, θα πρέπει επίσης να δημιουργήσεις γραφείο στο σπίτι σου, αν θέλεις να εργάζεσαι από εκεί. Έτσι, βρες ένα χώρο που μπορεί να λειτουργήσει για εσένα, είτε πρόκειται για την κρεβατοκάμαρα ή ακόμη και για μια μικρή γωνιά στην κουζίνα. Βεβαιώσου για το κατάλληλο του χώρου και εξόπλισέ τον με έναν καλής ποιότητας υπολογιστή, μια εξαιρετική σύνδεση στο Internet και όσα άλλα αξεσουάρ χρειάζεσαι για να εξασφαλίσεις ένα επιτυχημένο έργο από τη μετάβαση στο σπίτι.

 

Originally posted 2014-09-18 07:48:29.