Εργαζόμενη μητέρα στο σπίτι: πώς να αξιοποιήσεις στο μέγιστο την καλοκαιρινή περίοδο
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ

Εργαζόμενη μητέρα στο σπίτι: πώς να αξιοποιήσεις στο μέγιστο την καλοκαιρινή περίοδο

June 8, 2019

author:

Parenting.gr

Εργαζόμενη μητέρα στο σπίτι: πώς να αξιοποιήσεις στο μέγιστο την καλοκαιρινή περίοδο

Το να εργάζεσαι από το σπίτι, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, ενδεχομένως δημιουργεί μια ανάγκη λεπτής εξισορρόπησης των ευθυνών. Με τα παιδιά στο σπίτι, αλλά όχι ακόμα στην κατασκήνωση ή στους παππούδες, ίσως βρεθείς να πνίγεσαι βλέποντας το χρόνο σου να μοιράζεται στη διασκέδαση με τα παιδιά και στις επαγγελματικές σου υποχρεώσεις.Όμως, μην αφήσεις το καλοκαίρι σου να μετατραπεί σε εφιάλτη μόνο και μόνο γι’αυτό. Να πώς μπορείς να καταμερίσεις το χρόνο σου ώστε να απολαύσεις το φετινό καλοκαίρι με τα παιδιά στο σπίτι και με τις δουλειές σου δρομολογημένες.

Ξεκίνα νωρίτερα

Αξιοποίησε τη μεγαλύτερη μέρα, ξυπνώντας νωρίτερα. Έτσι, θα μπορέσεις να ξεκινήσεις την εργασία σου έγκαιρα. Αν καταφέρεις να μετατοπίσεις το πρόγραμμά σου 1-2 ώρες νωρίτερα, πιθανόν να είσαι και πιο αποδοτική σε σχέση με το συνηθισμένο σου 9-5. Και με τα παιδιά στο σπίτι, σίγουρα θα νιώθεις πιο ήρεμη ξέροντας ότι αργότερα θα έχεις περισσότερη ελεύθερη ώρα για δραστηριότητες και παιχνίδι, από το να δουλεύεις ως αργά.
Αφιέρωσε χρόνο για να οργανωθείς

Όταν δουλεύεις καλοκαίρι, σίγουρα έχεις την αίσθηση ότι όλοι γύρω είναι πιο χαλαροί, πιο αραχτοί. Να γιατί είναι η ιδανική εποχή για να καταπιαστείς με εργασίες που θα ήταν αδύνατο να δρομολογήσεις κατά τους χειμερινούς μήνες, τότε που οι ρυθμοί τείνουν να γίνουν πυρετώδεις. Οπότε, κάνε αναδρομή στη λίστα με τις εκκρεμότητες που πάντα θέλεις να διεκπεραιώσεις, αλλά ποτέ δεν είχες τον ανάλογο χρόνο. Μπορεί να πρόκειται για οτιδήποτε, από μικροαλλαγές σε θέματα της ροής της δουλειάς ή απλά μια περαιτέρω προσπάθεια οργάνωσης. Οι αλλαγές που μπορείς να κάνεις κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμες κατά τους χειμερινούς μήνες, τότε που οι δουλειές σου θα φουντώσουν.

Ενέπλεξε τα παιδιά

 Ποιος είπε ότι μόνο τα παιδιά δικαιούνται διασκέδαση το καλοκαίρι; Αξίζεις να περάσεις καλά και εσύ επίσης. Γι’ αυτό, βάλε τα παιδιά μέσα στο χρόνο εργασίας αναθέτοντάς τους μικροδουλειές. Το ελαστικό σου ωράριο σου δίνει την ευκαιρία να διδάξεις στα παιδιά τα κόλπα της δουλειάς σου. Για παράδειγμα, αν το παιδί είναι μικρής ηλικίας, μπορεί να αναλάβει να ταξινομήσει έγγραφα, ενώ ένα μεγαλύτερο, μπορεί να απαντήσει στο τηλέφωνο, να αρχειοθετήσει φακέλους, ή να μεταφέρει υλικό εκτός σπιτιού. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα γίνουν πιο υπεύθυνα, αλλά θα επίσης θα αντιληφθούν με τι ασχολείσαι όλη τη μέρα. Επίσης, θα αντιληφθούν ότι παρ’ όλο που η μαμά είναι στο σπίτι, στην πραγματικότητα εργάζεται και έχει ανάγκη από ησυχία.

Originally posted 2014-07-02 09:14:18.