Επίλυση προβλημάτων στην οικογένεια... Μήπως να τα αντιμετωπίσετε σαν αθλητές;
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΙΔΕΕΣ

Επίλυση προβλημάτων στην οικογένεια… Μήπως να τα αντιμετωπίσετε σαν αθλητές;

October 24, 2019

author:

Parenting.gr

Επίλυση προβλημάτων στην οικογένεια… Μήπως να τα αντιμετωπίσετε σαν αθλητές;

Το μεγάλωμα των παιδιών απαιτεί πολύ προσπάθεια αλλά και πολύ σκέψη! Δεν θέλει μόνο κόπο αλλά θέλει και τρόπο που συχνά μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε αντίδραση ή αντιμετώπιση ενός προβλήματος με τα παιδιά, θα ήταν καλό να σκεφτούμε σαν αθλητές.
Μπορεί να σας κάνει εντύπωση αλλά όπως και στον αθλητισμό,το μυαλό είναι αυτό που καθοδηγεί και καθορίζει την έκβαση ενός αγώνα. Το σώμα απλά ακολουθεί τις εντολές! Προφανώς είναι σημαντικό να εξασκούμε το “εργαλείο” που ακολουθεί και διεκπαιρεώνει τις εντολές αλλά είναι εξίσου σημαντικό να εξασκούμε το μυαλό και τη ψυχή μας.

Ορισμένα αθλήματα, όπως για παράδειγμα το τένις, χρειαζόνται  πιο λεπτομερή στρατηγικό σχεδιασμό από άλλα και κατά συνέπεια ακόμα πιο σκληρή εξάσκηση. Ψύχραιμη σκέψη, καλή ψυχολογία, συγκέντρωση, αποφασιστικότητα, διαχείριση του άγχους και προνοητικότητα μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπορεί οι παίκτες να είναι σιωπηλοί και να μη μιλάνε, αλλά η σκέψη τους είναι σε έξαρση! Σχεδόν φλυαρεί! Οπως ακριβώς λειτουργεί και το μυαλό μιας μητέρας όσο προσπαθεί να συγκρατήσει τη ψυχραιμία της και να σκεφτεί το σωστό τρόπο να αντιμετωπίσει ένα θέμα στην οικογένεια της.

shutterstock_306310277

Συνεπώς, όσο πιο πολύ γυμνάζει ένας “παίκτης” το μυαλό του, τόσο περισσότερο είναι σε θέση να αποδώσει σωματικά και να εφαρμόσει άρτια όλες τις τεχνικές και τις μεθόδους του παιχνιδιού.

Υπάρχουν πολλές ασκήσεις βελτίωσης, συγκέντρωσης και αυτογνωσίας που μπορεί να πραγματοποιήσει ένας αθλητής. Όσο σημαντική είναι η συχνή προπόνηση, τόσο σπουδαία είναι και η πνευματική καλλιέργεια και τόνωση. Τα αρνητικά συναισθήματα και οι σκέψεις μπορεί να είναι ανασταλτικοί παράγοντες και να οδηγήσουν σε μεγάλες αποτυχίες, ανεξάρτητα από τη σκληρή δουλειά που έχει κάνει ένας αθλητής για να τελειοποιήσει την τεχνική και την αντοχή του.

Η φιλοσοφία της πνευματικής άσκησης έχει τον ίδιο στόχο με τη σωματική. Να κάνει το πνεύμα και το μυαλό πιο ισχυρό, όπως δηλαδή συμβαίνει με τους μύες και την εκγύμνασή τους. Κι επειδή ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, είναι λογικό ο κάθε παίκτης να επιλέξει μεθόδους και ασκήσεις για την ψυχολογία του που κατανοεί.

Αλλά όπως ακριβώς επιλέγει ένας παίκτης του τένις τη ρακέτα του, έτσι πρέπει να επιλέγει και την πνευματική του τροφή!Σαν να είναι το πιο σημαντικό πράγμα για τη συνέχεια.

Originally posted 2016-06-27 09:33:42.