Εναλλακτικά καλοκαιρινά σνακ για εγκύους
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Εναλλακτικά καλοκαιρινά σνακ για εγκύους

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Εναλλακτικά καλοκαιρινά σνακ για εγκύους

Γράφει η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βασιλική Γρηγορίου

Το καλοκαίρι είναι αγαπημένη περίοδος μικρών και μεγάλων. Αλλά οι γυναίκες που διανύουν την σημαντικότερη περίοδο της ζωής τους, ανησυχούν για τη διατροφή τους κατά την περίοδο των διακοπών, και ειδικά στην παραλία.  Η διατροφή της εγκύου επιβάλλεται να είναι πλούσια σε θρεπτικά  συστατικά για την υγιή και ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου. Φυσικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, εφόσον η διατροφή μπορεί να προσαρμοστεί ακόμα και την παραλία.

Σάντουιτς

Καρύδα ανανάς 

Συνδυάστε πολύσπορο ψωμακι με βούτυρο καρύδας, με τριμμένο αμύγδαλο, με φέτες ανανά και πορτοκάλι.

Ρόκα παρμεζάνα

Σε ψωμάκι με γλυκάνισο προσθέστε πάστα ελιάς με λεπτές φέτες παρμεζάνας, φύλλα ρόκας και ντοματίνια .

Οι παραπάνω γευστικές επιλογές συνδυάζουν όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά και προσφέροντας βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, παρέχοντας ικανοποιητικές ποσότητες ασβεστίου και φυλλικού οξέος.

Άλλα σνακ

Τα φρούτα πάντα είναι η πιο έξυπνη επιλογή για την παραλία. Προσφέρουν πλήθος υδατοδιαλυτών βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων, αντιοξειδωτικά και νερό. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με ξηρούς καρπούς που προσφέρουν ωφέλιμα λιπαρά οξέα και λιποδιαλυτές βιταμίνες.

Οι ρυζογκοφρέτες είναι εύχρηστα σνακ που προσφέρουν σύνθετους υδατάνθρακες και συνδυάζονται άριστα με ένα κομμάτι τυρί και αγγουράκι ή με φυστικοβούτυρο και μέλι

Το αυγό είναι σνακ πρωτεΐνης, συνδυάστε το με πολύσπορα κριτσίνια, ντοματίνια και λίγες ελιές για να αυξήσετε τη θρεπτική του αξία.

Τα παραπάνω σνακ είναι ιδανικά για παραλία καθώς είναι εύκολα και στην παρασκευή και στην αποθήκευση. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υστερούν σε θρεπτική αξία, προσφέροντας όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία για την έγκυο.

Βασιλική Γρηγορίου, MSc
Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc
Web: www.nutricenter.gr
Email: diet@nutricenter.gr