"Το Δάσος κάτω από το Δρόμο" στο Ίδρυμα Ευγενίδου
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

“Το Δάσος κάτω από το Δρόμο” στο Ίδρυμα Ευγενίδου

February 20, 2017

author:

Parenting.gr

“Το Δάσος κάτω από το Δρόμο” στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Η έκθεση Το Δάσος κάτω από το Δρόμο  από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου.

Η έκθεση επιχειρεί να εστιάσει και στην ανθρώπινη προσπάθεια για τη διάσωση των απολιθωμάτων, δίνοντας πληροφορίες για την επιστημονική έρευνα που υποστηρίζει τις διαδικασίες της ανασκαφής, της συντήρησης, της μεταφοράς και της τεκμηρίωσης των ευρημάτων, της χαρτογράφησης και της ανάδειξης των απολιθωμένων θέσεων.

Παράλληλα, από τις 12 Φεβρουαρίου και μετά,  μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαρία να γνωρίσουν την ενδιαφέρουσα ψηφιακή εφαρμογή Από τις ηφαιστειακές εκρήξεις στην αιωνιότητα.

Η εφαρμογή αυτή,  περιλαμβάνει ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι γεμάτο ερωτήσεις και απαντήσεις, βοηθώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν με ψυχαγωγικό τρόπο πλήθος πληροφοριών για τα ηφαίστεια. Επιπλέον, η εφαρμογή θα έχει βίντεο με περιέχομενο από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, και τις γεωολογικές διαδικασίες που το δημιούργησαν.

Tips:
Η έκθεση έχει ξεκινήσει εδώ και 2 εβδομάδες με πάνω από 4.500 επισκέπτες. Η ψηφιακή εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στο κοινό
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και το κοινό μπορεί να την επισκέπτεται από Τετάρτη έως Παρασκευή ώρες 17:30-20:30, καθώς και το Σαββατοκύριακο ώρες 11:00-20:00.
Το Ίδρυμα Ευγενίδου βρίσκεται Λεωφόρος Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο.