Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα 2017 για το Παιδικό Βίβλιο
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα 2017 για το Παιδικό Βίβλιο

January 30, 2017

author:

Parenting.gr

Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα 2017 για το Παιδικό Βίβλιο

Για τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος στο τομέα του Παιδικού Βιβλίου, το 2017 ξεκίνησε με την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Αντώνη Παπαθεδούλου με εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή και τίτλο Ένα τελευταίο γράμμα.

 

 

Υπόθεση: 

Για τον κύριο Κώστα, ήταν η τελευταία μέρα στη δουλειά. Η τελευταία μέρα, που θα ήταν ο μοναδικός ταχυδρόμος ενός ολόκληρου νησιού. Ήθελε να το πει σε όλους, να τους αποχαιρετήσει. Αλλά τι παράξενο! Κανείς δεν ήταν στην πόρτα να τον περιμένει, όπως κάθε μέρα εδώ και πενήντα χρόνια…

Το βιβλίο κέρδισε το 9ο Διεθνές Βραβείο Εικονογραφημένου βιβλίου Compostela που διοργανώνεται από το τμήμα Παιδείας & Πολίτη του Δήμου του Santiago de Compostela και τον Ισπανικό εκδοτικό οίκο Kalandraka, μεταφράστηκε και κυκλοφορεί σε όλες τις γλώσσες της Ιβηρικής Χερσονήσου (ισπανικά, πορτογαλικά, καταλανικά, βασκικά, γαλικιανά).

 

Τον Ιανουάριο θα κυκλοφορήσουν επίσης τα δύο τελευταία βιβλία της σειράς εικονογραφημένων βιβλίων για παιδιά με τίτλο Ταξίδια στη Μυθολογία από την πολυβραβευμένη συγγραφέα Μαρία Αγγελίδου. Με εικονογράφηση και καλλιτεχνικό σχεδιασμό της Ίριδας Σαμαρτζή, η σειρά των τεσσάρων βιβλίων καλύπτει τις βασικές γνώσεις ελληνικής μυθολογίας, με τον ιδιαίτερο τρόπο αφήγησης της καταξιωμένης συγγραφέως.

 

 

Την άνοιξη θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου με τίτλο Το βρήκα!  με την εικονογράφηση της επίσης βραβευμένης εικονογράφου Μυρτώ Δεληβοριά.

Υπόθεση: 

Πρόκειται για ένα παραμύθι με πρωταγωνιστή το διάσημο εφευρέτη Μάξιμο Φλου, που ψάχνει κάτι μανιωδώς μέσα στο εργαστήριο του! Τι όμως; Μήπως τον αυτόματο κόφτη για τα κολοκυθάκια ή μήπως το ποτήρι που γεμίζει μόνο ως τη μέση; Και τι θα γίνει όταν το βρει;

Επίσης την άνοιξη θα κυκλοφορήσει η δεύτερη συλλογή με τρεις νέες Ιστορίες με τη Λιλίκα, την αγαπημένη κλασική ηρωίδα των παιδιών, που δημιούργησε το 1954 ο Gilbert Delahaye και εικονογράφησε ο Marcel Marlier.

 

Στη διάρκεια της χρονιάς θα προστεθούν νέοι τίτλοι σε όλες τις επιτυχημένες και διαχρονικές σειρές εικονογραφημένων βιβλίων μας.

Πιο συγκεκριμένα θα κυκλοφορήσει το έκτο βιβλίο της σειράς Μικρά ταξίδια με τη φαντασία του Ιουλίου Βερν όπου ο Αντώνης Παπαθεοδούλου και η Ίρις Σαμαρτζή διασκευάζουν σε εικονογραφημένη μορφή για μικρά παιδιά έργα του διάσημου συγγραφέα.

Επίσης, ο Φίλιππος Μανδηλαράς υπογράφει νέους τίτλους στις σειρές Η πρώτη μου μυθολογία και Η πρώτη μου Ιστορία, πάντα με εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.

Θα κυκλοφορήσει η νέα περιπέτεια του λύκου Ζαχαρία με τίτλο Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να γίνει σούπερ ήρωας σε κείμενο της Orianne Lallemand και εικονογράφηση της Eleonore Thuller καθώς και νέοι τίτλοι στις επιτυχημένες μας σειρές Τα ζουζουνάκια και Το μικρό λυκάκι που γράφει και εικονογραφεί ο Antoon Krings.

Τέλος, οι μικρότεροι φίλοι των βιβλίων θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να διαβάσουν αλλά και να μάθουν με νέα βιβλία με αγαπημένους παιδικούς ήρωες όπως Το Μικρό μου Πόνυ και ο Τόμας το Τρενάκι!