Εκδρομή με το αυτοκίνητο: 5 πράγματα για το παιδί
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Εκδρομή με το αυτοκίνητο: 5 πράγματα για το παιδί

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Εκδρομή με το αυτοκίνητο: 5 πράγματα για το παιδί

Οι μικρές διαδρομές με το αυτοκίνητο είναι ελεγχόμενες. Τι γίνεται όμως αν αποφασίσετε να πάτε μια ωραία και μεγάλη οικογενειακή εκδρομή; Βάζεις τα παιδιά στα καθισματάκια τους και φεύγεις όμως μετά από λίγο αρχίζουν τα προβλήματα. Δες τη λίστα με εκείνα που θα σώσουν την εκδρομή και που δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις.

1. Δραστηριότητες
Τα παιδιά βαριούνται εύκολα. Δύσκολα ένα παιδί θα απασχολήσει τον εαυτό του κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο και ακούγοντας μουσική. Ένα μπλοκ ζωγραφικής είναι μια καλή λύση για να περάσει την ώρα του. Προτίμησε κηρομπογιές που είναι μικρότερες σε μήκος. Μας αγχώνουν λίγο οι ξυλομπογιές σε κάποιο απότομο φρενάρισμα. Ακόμη, κάποια κούκλα ή τα αυτοκινητάκια του μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Σε καμία περίπτωση δεν του βγάζεις τη ζώνη ασφαλείας για να παίξει πιο άνετα, όσο κι αν φωνάζει.

2. Νερό και κάποια ξηρά τροφή
Ένα τοστ ή κέικ και νερό θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν στο αυτοκίνητο. Δεν θέλεις με τίποτα να αναγκαστείς να κάνεις στάση σε καντίνα επαρχιακού δρόμου για να του πάρεις κάτι να φάει. Καλύτερα να είσαι προετοιμασμένη. Απλά πράγματα που δεν θα του φέρουν αδιαθεσία σε περίπτωση που η διαδρομή σας έχει πολλές στροφές ή το παιδί ζαλίζεται έτσι κι αλλιώς στο αυτοκίνητο.

3. Ρούχα
Καλό είναι να έχεις κάποια ρούχα μαζί σου. Μπορεί να κάνετε μια στάση για ξεκούραση και να γεμίσει λάσπες παίζοντας ή να ζαλιστεί στο αυτοκίνητο και να μην το προλάβεις. Μια αλλαξιά ρούχα στην τσάντα σου είναι αναγκαία.

4. Το γιογιό του
Αναλόγως με την ηλικία του παιδιού. Αν είναι πολύ μικρό τότε κάποιες πάνες. Αν είναι μεγαλύτερο τότε το γιογιό του. Δεν αφήνεις το παιδί χωρίς γιογιό στη φύση να κάνει την ανάγκη του. Ούτε φυσικά πρέπει να του πεις να κρατηθεί μέχρι να φτάσετε. Δεν μπορεί να κρατηθεί αφενός, είναι κακό για την υγεία του αφετέρου… Υγρά μαντιλάκια μην ξεχάσεις.

5. Ένα βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών
Αχρείαστο να είναι όμως πρέπει να υπάρχει στο αυτοκίνητο είτε έχεις παιδί στη διαδρομή είτε όχι. Εν προκειμένω, είναι απαραίτητο. Στο βαλιτσάκι των πρώτων βοηθειών πέρα από γάζες, αιμοστατικά κλπ, φρόντισε να υπάρχουν φάρμακα που σου προτείνει ο παιδίατρος για την ναυτία.