Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για το νερό
LIFESTYLE ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για το νερό

October 15, 2021

author:

Parenting.gr

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για το νερό

Διαδραστικό street event, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, πρόκειται να πραγματοποιήσει το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS την Τετάρτη 22 Μαρτίου, στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο ύψος του Μουσείου της Ακρόπολης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει τους πολίτες για τις πιέσεις που υφίστανται οι υδατικοί πόροι σε παγκόσμιο αλλά και εθνικό επίπεδο και παράλληλα να καταγράψει τις σκέψεις και τα μηνύματά τους σε σχέση με το νερό και τη σημασία του.

Σημειώνεται, ότι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού καθιερώθηκε το 1993 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, σε μία προσπάθεια αφύπνισης της παγκόσμιας κοινότητας σε σχέση με την υδατική κρίση και τα δυσθεώρητα ανθρωπιστικά προβλήματα που αυτή συνεπάγεται. Σύμφωνα με το Δίκτυο, υπολογίζεται ότι στις μέρες μας, πάνω από 663 εκατομμύρια άνθρωποι στερούνται την πρόσβαση σε ασφαλές νερό και πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια σε βασικές υπηρεσίες υγιεινής, ενώ καθημερινά πεθαίνουν περίπου 1.000 παιδιά λόγω ασθενειών που σχετίζονται με την έλλειψη ασφαλούς νερού και αποχέτευσης.

Όπως υπογραμμίζεται, παρότι στη χώρα μας τα υφιστάμενα προβλήματα σε καμία περίπτωση δεν είναι αντίστοιχης έντασης, υπάρχουν αρκετές “ανοιχτές πληγές” που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, με κυριότερες την εκκρεμή αναθεώρηση των Σχεδίων Διαχείρισης κατά Λεκάνη Απορροής Ποταμών, την κατάρτιση των Σχεδίων Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας (ΣΔΚΠ), το φαραωνικό έργο της εκτροπής του Αχελώου, την ελλιπή ενημέρωση και κατ’ επέκταση συμμετοχή των πολιτών στη θεσμικά επιβεβλημένη διαβούλευση κ.ά.

Επίκεντρο της δράσης θα αποτελέσει ένα τεράστιο πανό, πάνω στο οποίο οι περαστικοί θα έχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απόψεις, τις αγωνίες και τις ευχές τους για το νερό.

Με αποτυπωμένο το μήνυμα της Κοινωνίας των Πολιτών, το συγκεκριμένο πανό θα μεταφερθεί και στην ειρηνική πορεία της εκστρατείας Break Free, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαρτίου, με τη συμμετοχή δεκάδων οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

real.gr

Originally posted 2017-03-22 08:33:50.