Εγκυμοσύνη: φυσικές λύσεις για την πρωινή ναυτία
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Εγκυμοσύνη: φυσικές λύσεις για την πρωινή ναυτία

November 19, 2021

author:

Parenting.gr

Εγκυμοσύνη: φυσικές λύσεις για την πρωινή ναυτία

Οι πρωινές ναυτίες είναι από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης και συνήθως διαρκούν λίγες μόνον εβδομάδες. Τι γίνεται όμως όταν η διάρκειά τους είναι μεγαλύτερη από 6 ή 12 εβδομάδες και δεν είναι μόνο πρωινές αλλά σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της μέρας; Υπάρχουν φυσικοί τρόποι να τις αντιμετωπίσεις χωρίς τη χρήση φαρμάκων που καλό είναι να αποφεύγεις στην εγκυμοσύνη.

1. Το τζίντζερ


Το τζίντζερ θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος στην αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας κατά την εγκυμοσύνη. Μπορείς να προσθέσεις τζίντζερ μέσα σε πράσινο τσάι. Καταπραΰνει το στομάχι περισσότερο και από οποιοδήποτε φάρμακο θα μπορούσες να δοκιμάσεις, λένε οι έρευνες.

2. Λεμόνι

Είναι ίσως το πιο εύκολο που μπορείς να δοκιμάσεις για να διώξεις τις πρωινές σου ναυτίες. Κόψε ένα λεμόνι και μύρισέ το ξανά και ξανά.

3. Μικρά και συχνά γεύματα

Πολλές γυναίκες τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης τους χάνουν βάρος αντί να πάρουν και αυτό τις ανησυχεί. Είναι λογικό να μην μπορείς να φας τίποτα στον φόβο μιας ναυτίας. Δοκίμασε τη λύση των μικρών γευμάτων. Πολύ μικρά γεύματα και πολύ συχνά για να περνούν σχεδόν απαρατήρητα από το ταλαιπωρημένο στομάχι σου.

4. Βιταμίνη Β6

Η Βιταμίνη Β6 έχει παρατηρηθεί πως ελαχιστοποιεί τις πρωινές ναυτίες. Καλό θα είναι να συμβουλευθείς τον γυναικολόγο σου και όχι να επιλέξεις εσύ μόνη σου το σκεύασμα που θα πάρεις.

5. Σκέψου ότι σύντομα θα περάσει

Βγες έξω να πάρεις καθαρό αέρα. Συχνά όταν νιώθουμε αδιαθεσία για οποιονδήποτε λόγο, επιδεινώνει την κατάστασή μας ο πανικός. Πάρε βαθιές ανάσες και σκέψου ότι πολύ σύντομα θα περάσει. Σκέψου ότι σε λίγο καιρό θα έχεις το μωρό στην αγκαλιά σου και όλα θα είναι καλύτερα…